Paratriathlonissa kauden ensimmäiset arvokilpailumitalit jaossa Lissabonissa

26.5.2016

Portugalin Lissabon isännöin vuoden 2016 triathlonin Euroopan mestaruuskilpailut. Elite, juniori sekä ikäsarjojen lisäksi paratriathlonistit kilpailevat nykyiseen tapaan samoissa kilpailuissa. Suomea paratriathlonin EM-kilpailussa edustavat Liisa Lilja (naisten PT 2 luokka) ja Jussi Lotvonen (miesten PT 4 luokka). Lilja saavutti viime vuonna Geneven EM-kilpailussa upeasti hopeaa ja lähtee puolustamaan vähintään samaa sijaa. Jussi Lotvonen kilpaili viimeksi EM-tasolla vuonna 2014 Kitzbuhelissä, sijoittuen 12. Nyt tavoite on asetettu top 10 joukkoon.

Sekä Lilja että Lotvonen ovat tällä kaudella kilpailleet jo kahdessa maailman cupin osakilpailuissa. Viimeisin kilpailu oli vajaa kaksi viikkoa sitten Espanjan Aguilaksessa, jossa molemmat onnistuivat kilpailusuorituksissaan. Liljalla on jo taskussa kaksi kolmatta sijaa ja Lotvonen sijoittui Espanjan kilpailussa yhdeksänneksi. Odotukset ja lähtökohdat EM-kilpailuun on molemmilla hyvät. Hyvät säät kotimaassa ovat mahdollistaneet hyvien viimeistelyharjoituksien tekemisen ja molemmat ovat luottavaisin mielin tulevan kilpailun suhteen.

Paratriathlonin EM-startti tapahtuu perjantaina 27.5. klo 16.00. Odotettavissa on todella kovatasoiset kilpailut, sillä Lissabonissa jaossa on mitalien lisäksi maailman cupin pisteitä korkeampia Rion paralympialaisten rankingpisteitä.

Marko Törmnen