Liisa Lilja upeasti neljäs ja paras eurooppalainen MM-kisoissa

18.9.2015

Naisten PT2 -luokan palkintojenjako Chicagon 2015 MM-kisoissa oli kolmen yhdysvaltalaisnaisen juhlaa.
Naisten PT2 -luokan palkintojenjako Chicagon 2015 MM-kisoissa oli kolmen yhdysvaltalaisnaisen juhlaa.
Liisa Liljan vaihtopaikka 2 – pyöräilystä juoksuun.
Liisa Liljan vaihtopaikka 2 – pyöräilystä juoksuun.

Liisa Lilja sijoittui neljänneksi Chicagon aikaisessa aamukisassa 18.9.2015, jossa isäntämaan naiset täyttivät PT2-luokan palkintopallin Chicagon 2015 Paratriathlonin MM-kisoissa.

Liisa nousi vedestä luokkansa toisena 12 sekuntia USA:n Melissa Stockwellin jälkeen ja suoriutui myös vaihdosta kolmen kärjessä – vain sekunnin USA:n Allysa Seelyä hitaammin. Reitti vaihtoalueelle oli paratriathloniin pitkähkö 200m loivasti nouseva mäki.

Liisa aloitti pyöräilyn toisena 27 sekuntia Stockwellin perässä. Kolmanneksi nopein pyöräilyaika nosti Liisan 48 sekunnin johtoon ennen toista vaihtoa, jossa Liisa viipyi minuutin ja 37 sekuntia kauemmin kuin nopeimmin vaihtanut Espanjan Rakel Mateo Uriarte.

Juoksuun Liisa lähti kolmantena, kaksi sekuntia toisena kirineen USA:n Hailey Danisewiczin jälkeen. Vaihtoalue oli vielä sateen jäljiltä liukas ja Liisa liukastui ensimmäisillä askeleillaan. Hän joutui korjaamaan juoksuproteesiaan vaihtoalueen päässä, johon tuhraantui arvokkaita sekunteja mitalikamppailun kannalta.  

Juoksun kaikkien kolmen kierroksen aikana Liisan edelle karanneet kolme yhdysvaltalaista pitivät sijansa ja Liisa tuli hienosti maaliin 31 sekuntia pronssista ja 49 sekuntia ennen viidenneksi sijoittunutta Ranskan Elise Marcia.

”Mahtava ja tasainen kilpailu. T2 sähläys ja pikku liukastuminen harmittaa todella paljon. Mitali oli niin lähellä, mutta pitää muistaa, että tämä oli ensimmäinen oikea triathlonkausi minulle. Kaikki lajit kulkivat tänään todella hyvin. T1 sujui myös hyvin, mutta kyllä jää kismittämään tuo kakkosvaihto”, kommentoi muutoin suoritukseensa erittäin tyytyväinen Lilja.

”Olipahan kisa. Aivan hurja taso ja Liisalla oli lähes täyden kympin päivä. Pyöräilyosuuden aikana ajattelin, että tässähän tulee oikein jättiyllätys. Harmittaa toki toisen vaihdon vaikeudet, mutta nekin kuuluu lajiin, ja varsinkin täällä parapuolella. Proteesien ja muiden apuvälineiden kanssa voi tulla milloin vain pieniä ongelmia ja kenelle vain. Se täytyy toki muistaa. Kokonaisuutena hieno kausi, monta MC podiumia, EM-hopeaa ja MM-kilpailussa neljäs. Voiko ensimmäisestä täydestä kaudesta juuri enempää vaatia”, kommentoi paratriathlonin lajivastaava Marko Törmänen hetki kilpailun jälkeen.

 

Tulokset:

Valitse oikean puolen pudotusvalikoista:

Event: Friday - Elite Paratriathlon World Championships

Gender: Women

Age Group: PT2

Results/Page: 25

Show Results >>

 

Teksti: Toni Niiranen ja Marko Törmänen

Kuvat: Toni Niiranen