Olympiakomitea julkaisi Huippu-urheilu yksikön tukipäätökset – triathlon nousee tukilajiksi!

29.11.2021

Liisa Lilja ja Juuso Manninen aloittivat Pariisin 2024 kisoihin tähtäävän yhteistyönsä tänä syksynä. Tuen myötä yhteiset kisa- ja leirimatkat toteutuvat suunnitellusti.
Liisa Lilja ja Juuso Manninen aloittivat Pariisin 2024 kisoihin tähtäävän yhteistyönsä tänä syksynä. Tuen myötä yhteiset kisa- ja leirimatkat toteutuvat suunnitellusti.
Henrik Goesch nousi tuettavien urheilijoiden joukkoon. Mika Luodon palkkaukseen suunnattu tuki kohdistuu Turun valmennuskeskukseen
Henrik Goesch nousi tuettavien urheilijoiden joukkoon. Mika Luodon palkkaukseen suunnattu tuki kohdistuu Turun valmennuskeskukseen

Triathlonin saama tuki kaksinkertaistui

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2022. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille tavallista lyhyemmän olympiadin ensimmäiseen vuoteen 4 054 680 euroa. Huippu-urheiluyksikön tukiohjelmia on neljä: kärkilajit, investointilajit, kehityslajit ja yksilötukiohjelmat. Triathlon nousee ensimmäisen kerran tukilajiksi ja sen saama tuki nousee tämän myötä lähes kaksinkertaiseksi.

Tuki valmennuskeskukseen mahdollistaa ammattimaisuuden lisääntymisen

Triathlonliitto on toteuttanut Olympiakomitean valmennuksen keskittämisstrategiaa käynnistämällä triathlonin valmennuskeskuksen Turkuun yhteistyössä Turun Seudun Urheiluakatemian kanssa. Näin pyritään mahdollistamaan parhaiden urheilijoiden harjoittelu keskenään, parhaissa olosuhteissa ja valmennuksessa. Olympiakomitean myöntämä valmentajatuki kohdistuukin Mika Luodon palkkaukseen Turun valmennuskeskukseen.
Mika Luodon mukaan tuen avulla on mahdollista kehittää valmennuskeskuksen valmennusta entistäkin ammattimaisemmaksi. Hän toivoo myös, että yhä useampi kärkitriathlonisti hakeutuisi Turun valmennuskeskuksen päivittäisvalmennuksen piiriin.

Valmennuskeskuksessa urheileva, kesällä täysmatkalla 8 tuntia alittanut Henrik Goesch, sai myös olympiakomitealta henkilökohtaista tehostamistukea harjoittelun laadun varmistamiseksi. Tämä tuki tulee tarpeeseen, sillä huipulla harjoitteleminen ja kilpaileminen vaatii paljon matkustelua.

Liisa Lija pääsee aloittamaan Pariisin 2024 projektin optimaalisissa olosuhteissa

”Ollaan tyytyväisiä tukeen, totesivat Liisa Lilja ja hänen uusi valmentajansa Juuso Manninen. Lilja ja Manninen aloittivat Pariisin 2024 kisoihin tähtäävän yhteistyönsä tänä syksynä. Lilja korosti tuen merkitystä tähän projektiin, "tuki mahdollistaa välttämättömät kilpailut ulkomailla, ja sen, että pystyn harjoittelemaan paremmissa olosuhteissa ympäri vuoden. Vastassa on kuitenkin isoja maita, joiden urheilijat harjoittelevat optimaalisissa olosuhteissa koko ajan. Edellisiin vuosiin verrattuna mahdollista on myös, että valmentaja pääsee osallistumaan välillä harjoituksiin ja leirityksiin.”

Juuso Mannisen mukaan ”tuki mahdollistaa sen, että tuleva olympiadi pystytään aloittamaan täydellisessä tilanteessa. Liisan kilpailut ja leirimatkat pystytään toteuttamaan suunnitellusti ja minulla on mahdollisuus osallistua päivittäisvalmennukseen. Lisäksi eri alojen asiantuntijoiden palveluja on nyt helpompi hyödyntää”

Olympiakomitean tiedote tukipäätöksistä