Liisa Liljalle pronssia Abu Dhabin MM-kisoissa!

9.11.2021


Liisa Liljalle pronssia!

Yassin legendaarinen formularata toimi viime viikonloppuna paratriathlonin maailmanmestaruuskisojen näyttämönä. Formularata tarjosi samaan aikaan hulppeat olosuhteet, että vaativat olosuhteet. Kisaviikon aikana lämpötila vaihteli + 36-+32 ja vedenkin lämpötila oli yli 30 astetta. Näin ollen kisassa uitiin ilman märkäpukua. Myös formularadan pinta oli paikka paikoin liukas ja se aiheutti useamman kaatumisen pyöräosuuksilla. Paran juoksuosuus oli selkeä, mutta raaka. Juoksuosuus käytiin yhdellä ajosuoralla höystettynä pienellä lenkillä. Tämä reitti juostiin kolme kertaa. Kun lämpötila oli yli 30 astetta ja asfaltti lämmitti juoksijoita toden teolla, juoksu osuus oli osalle urheilijoita perin haastava. Tällä kertaa sanonta kauhean ihana piti hyvin paikkansa, ihana paikka, kauheat sää olosuhteet.

Pitkä kausi alla

Liisa Lilja tuli kisassa siis loistavasti kolmanneksi. ”Pitkä ja raskas kausi saatiin vihdoin päätökseen” totesi Liisa Lilja kisan jälkeen. Hän jatkaa: ”kisa oli kunnon mukainen suoritus. Otettiin mitä otettavissa oli. Kärkikaksikko erottui jo uinnin jälkeen ja tiesin, että pronssiin on tänään mahdollisuudet. Uinti meni hieman ala kanttiin. Pyörä taktisesti järkevää ajoa ja juoksussa kohtalaisen hyvää tekemistä. Nyt off seasonia odotellessa.”

Uusi kausi, uudet kujeet

Vaikka Liisa Liljan kausi on ollut monivivahteinen, päällimmäisenä siitä jää mieleen Yassilla saavutettu MM-pronssi sekä Valencia EM-hopea! Näiden saavutusten myötä on hyvä jäädä ylimenokauteen punomaan ensi kaudeksi uusia juonia.