Olipa kisaviikonloppu -SM-Duathlon ja Almeren täydenmatkan MM-kisat

13.9.2021

Tarja Masalin, Juuso Manninen, Kai Söderdahl, Jaana Leminen Lahdenperä ja Nina Bergkulla
Tarja Masalin, Juuso Manninen, Kai Söderdahl, Jaana Leminen Lahdenperä ja Nina Bergkulla
Kai -pronssia, Alex - uusi ennätys ja Juuso - kultaa
Kai -pronssia, Alex - uusi ennätys ja Juuso - kultaa
Alex & uusi ennätys
Alex & uusi ennätys
Satu & uusi ennätys
Satu & uusi ennätys

Mennyt viikonloppu tarjosi taas vilkkaan kisaviikonlopun. Kotimainen kisakausi päättyi lauantaina Duathlonin SM-kisoihin ja samalla saatiin päätökseen Suomen Cup 2021. Täydenmatkan MM-kisat käytiin taas sunnuntaina Almeressa ja kisat olivat jättimenestys AG-maajoukkueen urheilijoille!

SM-Duathlon

Tikkakoskella järjestettiin nyt kolmannen kerran peräkkäin Duathlonin SM-kisat. Kisa jouduttiin siirtämään toukokuulta ja sen lähtölistalla näkyi tämän kauden ylibuukattu elo-syyskuu. Onneksi kisa saatiin kuitenkin järjestettyä. Kisa oli myös viimeinen Suomen Cupin osakilpailu. Myös Suomen Cup on kärsinyt tällä kaudella koronan sivuvaikutuksista ja siitä syystä sen kokonaistulokset on laskettu vain yleisen ja juniori-sarjojen osalta.

Naisten mitalikolmikko: 1. Tuula Vesalainen (TuUl),2. Aino Kuljukka (X-tri Lahti) ja 3. Jutta Puranen (Järvenpään Pyöräilijät).

Miesten mitalikolmikko: 1.Timi Malinen (TriathlonSuomi), 2. Darby Thomas (SKB Racing Team) ja Otto Loukkalahti (TuUL).

SM-Duathlonin tulokset

Suomen Cup tulokset

Almeren pitkänmatkan MM-kisat toivat 5 mitalia Suomeen

Kuluva vuosi on ollut täynnä peruutuksia, siirtoja ja yleistä säätämistä. Tästä syystä oli mahtavaa saada Almereen pitkänmatkan MM-kisoihin 11 hengen AG-maajoukkue. Mukaantuomisinaan Almeresta maajoukkueella on peräti viisi mitalia, tukku hyviä sijoituksia ja omia ennätyksiä. Kultaa omissa ikäluokissaan saivat Juuso Manninen (M25) ja Tarja Masalin (N35), hopeaa nappasi Jaana Leminen-Lahdenperä (N60) ja prossia saivat Nina Bergkulla (N50) ja Kai Söderdahl (M50).

Alex Stubb, joka oli ensimmäistä kertaa AG-maajoukkueen mukana, kommentoi kisaa ”Olipahan hieno kisa, nopea reitti, täydellinen olosuhde. Parasta olla edustamassa Suomea maajoukkueasussa ja supermukavassa seurassa. Meitä oli MM-viivalla 11 ikäryhmäläistä Junnu-Juusosta Jämptiin-Jaanaan. Hauskaa oli koko viikonlopun. Ja viisi sai vielä kaivettua jalometallia. Erityisen hienoa oli saada viettää aikaa lajilegenda Kai Söderdahlin kanssa. Kaiken kaikkiaan hienosti hoidettu kisa ja loistavat järjestelyt Suomen Triathlonliitolta. Suosittelen kaikille"

Alex oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa ja paransi monen muun tavoin omaa ennätystään, joka on nyt 9:26:40.”Uinti oli solidi 1.07. Pyörä meni 4.44 38kmh keskarilla ja 210 wateilla. Maraton 3.27. Vaihtoalueella juostiin yhteensä kilometrin verran ja niihin meni 9 minuuttia. Olen aika suunnitelmallinen triathlonisti. Kirjoitan aina etukäteen tarkan race planin, mukaan lukien energiasuunnitelman. Eihän se koskaan ihan nappiin mene, mutta sinnepäin kuitenkin. Integroitu juomatankkini putosi töyssin seurauksena - pysähdyin, käännyin ja kävin hakemassa. Juoksussa päätin ottaa pienen kuperkeikan 3km ennen maalia, mutta sehän antoi vain lisää virtaa” kertoi hän kisan jälkeen.

Almeren tulokset