SM-Duathlon päättää kotimaisen kisakauden & Almeressa kisaa iso joukko AG urheilijoita

10.9.2021

Almeren täydenmatkan MM-kisoissa on peräti 11 suomalaista urheilijaa!
Almeren täydenmatkan MM-kisoissa on peräti 11 suomalaista urheilijaa!

Erittäin tiivis SM-kisakausi päättyy

Tikkakoskella järjestettävä SM-Duathlon päättää erittäin tiiviin kotimaisen kisakauden. Tänä kesänä on päästy kisailemaan, mutta kaikenlaisten muutosten ja siirtojen takia kisakausi on ollut sekä kotimaassa että ulkomailla erittäin tiivis. Kaikki SM-kisat ovat ajoittuneet 8 viikon aikaikkunaan ja tämä lisäksi vielä muutama tärkeä ulkomainen kisa on ollut samalla aikajanalla. Tämä kaikki on aiheuttanut sen, että esimerkiksi nyt Tikkakoskella lähtölistoilta puuttuu paljon huippunimiä.

Tikkakoskella miesten avoimen sarjan mitaleista taistelevat tiukimmin nelikko Timi Malinen, Darby Thomas, Jarno Rissanen ja Otto Loukkalahti. Naisten puolella taas mitalistit löytyvät todennäköisesti nelikosta Aino Kuljukka, Johanna Lahikainen, Jutta Puranen ja Tuula Vesalainen. Varmaa on, että Tikkakoskella tullaan jakamaan SM-mitalit Timi Malista lukuun ottamatta eri henkilöille kuin muissa tämän kesän SM-kisoissa.

Almeressa kisaa ennätyksellisen iso joukko AG-urheilijoita

Tikkakosken kanssa tänä viikonloppuna käydään Almeressa täydenmatkan MM-kisat. Suomen AG-maajoukkueen koko Almeressa on 11 urheilijaa. Vaikka ryhmän jäsenet matkustivat paikalle omia reittejään, valtaosa heistä majoittuu samassa paikassa. Juuso Manninen toimii Suomen AG-teamin joukkueenjohtajana. Hän kertoi, että on kiva päästä kisaamaan KV-tasolla pitkästä aikaa. Juuson kausi on sujunut erinomaisesti ja kotimaan kisoista löytyy useampi mitali. Hän kertookin, että takki on jo hieman tyhjä ja tähän kisaan on ollut hieman vaikeaa valmistautua. ”Kunto kuitenkin vaikuttaa erinomaiselta ja sunnuntaina lähdetään taistelemaan ekasta AGn arvokisamitallista” toteaa Juuso lopuksi.

Almeressa kisaavat: Petteri Aaltolainen, Nina Bergkulla, Juha-Pekka Halmeenperä, Jaana Leminen-Lahdenperä, Juuso Manninen, Tarja Masalin, Satu Pippola, Tuomas Tikkanen, Heikki Sanelma, Alex Stubb ja Kai Söderdahl.