Suomen Cup -kilpailusarja nuorille ja aikuisille

21.4.2021

Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka
Kuvaaja Henri Kuokka

Kisakesä on jo ovella

Kevät on jo täällä ja kesä tekee kovaa vauhtia tuloaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että monen triathlonharrastajan näkökulmasta se kauan odotettu ”kisakesä” on ihan ovella ja on taas aika todistaa itselleen ja kilpakumppaneilleen, miten talvikauden treenit ovat purreet. Vallitsevista olosuhteista huolimatta Triathlonliittokin suuntaa katseet kohti kesää positiivisin mielin ja odottaa viivalle mahdollisimman paljon urheilijoita, niin aloittelijoita kuin konkareitakin ja ihan jokaisesta ikäryhmästä. Triathlonliitto kiittää kaikkia kisajärjestäjiä, valmentajia ja harrastajia sitkeydestä ja periksiantamattomuudesta viimeisen vuoden aikana, toivottavasti tästä kesästä saadaan kaikkien aikojen triathlon kesä.

Suomen Cup

Triathlonliiton kilpailuvaliokunta on kevään aikana ottanut ensi askeleita Suomen Cupin ”boostaamisessa”. Ajatuksena on selkeyttää Suomen Cupin ideaa, luoda cupille uusi visuaalinen ilme ja toimia läheisessä yhteistyössä kilpailujärjestäjien kanssa. Monelle harrastajalle Suomen Cup saattaa olla käsitteenä vieras, eivätkä osallistujat välttämättä aina edes tiedä osallistuvansa Suomen Cupin osakilpailuun.

Suomen Cup on Triathlonliiton alainen kilpailusarja, jossa on seitsemän osakilpailua. Matkoina on supersprint, pikamatka ja perusmatka, sekä duathlon. Jokaisesta osakilpailusta saa tietyn määrän pisteitä ja kauden lopuksi julistetaan voittajat. Alla olevasta kaaviosta näkee tarkemmin kisat, päivämäärät, ikäsarjat ja matkat.

Suomen Cupin pisteenlasku

Suomen Cupin pisteenlaskussa lasketaan mukaan 3-4 kisaa riippuen ikäluokasta. Pistelaskussa voittaja saa 13 pistettä ja sen jälkeen pisteytys menee: 11 pistettä (2.), 9 pistettä (3.), 7 pistettä (4.), 6 pistettä (5.), 5 pistettä (6.), 4 pistettä (7.), 3 pistettä (8.), 2 pistettä (9.) ja1 pistettä (10.).

Kisajärjestäjät saavat liitolta tukea toimintaansa

Triathlonliiton tarkoituksena on myös tukea sen alaisten kilpailuiden kisajärjestäjiä. Liitto tarjoaa koulutusta kilpailuiden säännöistä ja turvallisuudesta, sekä avustaa tuomaroinnissa. Tämän kevään aikana liitto panostaa myös viestintään, jokaisella liiton alaisen kisan järjestäjällä on mahdollisuus esitellä itsensä ja kisansa liiton uutiskirjeessä ja sosiaalisessa mediassa. Suomalaiselle triathlonille on tärkeää että jo olemassa olevat säilyttävät paikkansa ja jatkumonsa, mutta myös uusien kisojen syntyminen on lajin mielenkiinnolle erityisen tärkeää.