Erivapaus triathlonissa

8.4.2021

Uudet toimintatavat

Maailman antidopingsäännöstö uudistui vuodelle 2021 ja sen myötä erivapauden hakemiseen tuli muutoksia. Myös Puhtaasti Paras koulutus uudistui vastaamaan nykyistä antidopingsäännöstöä.

Erivapaus

Urheilijoilla voi olla sairauksia, joita on hoidettava lääkevalmisteilla tai toimenpiteillä. Jos sinulla on käytössäsi lääke, etkä tiedä tarvitsetko erivapautta, voit tarkistaa tilanteen Kamu-lääkehausta. Huomattavaa on, että kaikkien avoimessa sarjassa kilpailevien urheilijoiden tulee hakea erivapautta ennen kilpailua.

Mistä haen erivapautta

Jos urheilija tarvitsee erivapautta, sitä tulee hakea vain yhdeltä organisaatiolta. Urheilijalla voi siis olla samaa sairautta koskeva erivapaus vain yhdeltä antidopingorganisaatiolta.  Asian voi tarkistaa Triathlonliitosta tai SUEK:lta. Kansalliset antidopingorganisaatiot (meillä SUEK) hyväksyvät kansallisen tason urheilijoiden erivapaudet. Ne ovat voimassa kaikissa maissa kansallisen tason urheilutapahtumissa. Kansainväliset lajiliitot (meillä World Triathlon) hyväksyvät kansainvälisen tason urheilijoiden erivapaudet. Ne ovat voimassa kaikissa kansainvälisen tason urheilutapahtumissa.

Puhtaasti paras koulutus

Triathlonliitto edellyttää kaikilta maajoukkueurheilijoilta ja heidän valmentajiltaan Puhtaasti Paras koulutuksen suorittamista. Kun urheilija tai valmentaja on suorittanut koulutuksen, tulee hänen lähettää siitä diplomi sähköpostilla kaisa.tamminen(at)triathlon.fi

Lue lisää - Erivapaus urheilijan lääkityksessä

Uusi Puhtaasti Paras koulutus