Suomen Triathlonliitto ja Puhti yhteistyöhön – Laboratoriotestit maajoukkueen tueksi

4.9.2020

Puhti ja Suomen Triathlonliitto ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteistyö tukee maajoukkue-urheilijoiden harjoittelua ja valmennusta tuomalla Puhdin tarjoamat laboratoriotestit säännölliseksi osaksi toimintaa.

Yhteistyön piirissä on olympialaisiin tähtäävä Triathlon Finland Top Team ja pitkille matkoille keskittyvä maajoukkueryhmä. Top Team on kesäkuussa 2020 perustettu ryhmä, johon on koottu kansainvälistä huippua ja olympiapaikkaa tavoittelevia nuoria urheilijoita. Pitkille matkoille keskittyvä maajoukkueryhmän tavoitteena on puolestaan mm. Havaijin täyden matkan triathlon.

"Jokaisen urheilijan kannattaa varmistaa, että harjoittelu ja ravitsemus ovat elimistön tilaan nähden oikeanlaiset, jotta edellytykset optimaaliseen urheilusuoritukseen ovat olemassa.  Urheilijoiden elimistöön kohdistuu selvästi tavallista suurempi kuormitus, jolloin oikean harjoittelumäärän, ravitsemuksen ja palautumisen merkitys korostuu, kun tavoitellaan pitkäkestoista suorituskyvyn paranemista. Urheilijan oma tuntemus terveydentilasta ei aina kerro koko totuutta, jolloin laboratoriotutkimuksin voidaan saada luotettavaa lisätietoa elimistön sisäisestä tilasta", toteaa Puhdin asiantuntijalääkäri Kimmo Salminen.

“Yhteistyön myötä maajoukkueen urheilijoille pystytään tarjoamaan entistä parempia työkaluja harjoittelun tueksi. Laboratoriotestit ovat helppo tapa seurata terveyteen ja suorituskykyyn liittyviä mittareita, oman kehon vointia ja muutoksia veriarvoissa. Testaamisen avulla voidaan optimoida terveyttä, suorituskykyä tukevaa ruokavaliota sekä harjoitteluohjelmaa yhdessä valmentajan tai tarvittaessa lääkärin kanssa”, kertoo Triathlonliiton Kilpaurheiluvaliokunnan jäsen Tatu Koistinen.

Puhti tekee laboratoriotutkimusten hyödyntämisestä helppoa. Testeihin pääsee ilman lähetettä, tulokset raportoidaan helposti ymmärrettävässä muodossa ja kehitystä voi seurata havainnollisten graafien avulla. Raportilta voi helposti tilata erikseen myös lääkärin puhelinneuvonnan.

Yhteistyön myötä maajoukkueurheilijoille räätälöidyt testipaketit ovat tarjolla myös muille aktiivisesti triathlonia ja kestävyysurheilua harrastaville.

Linkit:

 

Lisätietoja:

Kaisa Tamminen, Suomen Triathlonliitto Ry, kaisa.tamminen@triathlon.fi, 040 137 4566