Perusmatkan ja supersprintin suomenmestaruudet ratkottiin lauantaina

24.8.2020
Sää ei tällä kertaa hellinyt kisaajia

Finntriathlonin Vierumäen kisa tarjosi loistavat puitteet perusmatkan ja supersprintin suomenmestaruuskisoille. Vaikka lauantaiaamu valkeni harmaana ja sade loi omat haasteensa kisapäivään, ei edes sää pilannut hyvää kisatunnelmaa.

Timi Malinen voitti odotetusti miesten kisan!

Perusmatkalla avoimeen sarjaan kuului myös U23 sarja. TriathlonSuomen Timi Malinen voitti Vierumäellä näin ollen sekä avoimen että U23 mestaruuden. Ennakoissa vähän uumoiltiin, että Turun Urheiluliiton Mikko Karppinen saattaisi parantaa Vantaan sijoitustaan ja tässä hän onnistuikin loistasti. Karppinen otti perusmatkan hopeaa jääden vain 13 sekuntia Malisesta. Triathlon Suomen Juha-Matti Halonen hävisi Karppiselle vain 3 sekuntia kohentaen näin ollen Vantaan sprintin sijoitustaan pari pykälää.

Tiina Pohjalaiselle jo kauden kolmas kultamitali!

TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen oli niin ylivoimainen kuin ennakossa uumoiltiinkin. Pohjalaiselle perusmatkan SM-kulta oli jo kolmas kultamitali tältä kesältä eli hän on voittanut kaikki tämän kesän suomenmestaruudet. Yksi kultamitaleista tuli tosin joukkueviestistä. Ehkä yllättäen naisten avoimen sarjan hopealle sijoittui Triathlon Vantaa Julia Kekkonen, joka hävisi Pohjalaiselle minuutti 13 sekuntia. Kekkonen voitti myös U23 sarjan. Prossia kisasta sai TriathlonSuomen Mirka Vahtera. Heini Hartikaisen kisa päättyi pyörärikkoon ja Astrid Snällin selkä vaivasi sen verran, että hänen juoksemisensa oli tuskaa alusta loppuun saakka. Snäll sinnitteli kuitenkin maaliin saakka ja sijoittui U23 sarjassa hopealle.

Veikka Sarén vei voiton poikien ja Vuokko Suomäki tyttöjen supersprintillä

Someron Esan Veikka Sarén voitti supersprintin U19 suomenmestaruuden. Eroa toiseksi tulleeseen Aqua Plus Triathlonin Villle-Valtteri Saloseen oli 13 sekunttia. Sarén totesikin ”juoksu kulki tällä kertaa rennon vauhdikkaasti ja sen turvin oli helppo pitää muut takana”. Myös Salonen oli tyytyväinen omaan kisasuoritukseensa. Kolmanneksi U19 sarjassa tuli OTC:n Kalle Turunen.

Turun Urheiluliiton Vuokko Suomäki jatkoi hyviä kisasuorituksiaan saavuttaen jo kauden toisen kultamitalin. Suomäen kehitys triathlonissa on ollut loistavaa, sillä hän siirtyi triathloniin uinnista vasta vuosi sitten. U19 sarjassa hopeamitalin nappasi Ida Wikman ja prossia sai Triathlon Vantaan Miisa Mäkelä. Tyttöjen kisassa huomattavaa oli, että ennakon mukaisesti OTC:n Elina Turunen sijoittui tyttöjen kokonaiskisan neljänneksi, vaikka itse kuuluu U15 sarjaan.

Superprintin mitalistit:

Pojat U19:

 1. Veikka Sarén
 2. Villle-Valtteri Salonen
 3. Kalle Turunen

Tytöt U19

 1. Vuokko Suomäki
 2. Ida Wikman
 3. Miisa Mäkelä

Pojat U17

 1. Johan Fredriksson
 2. Pyry Paloviita
 3. Juuso Honkanen

Tytöt U17

 1. Roosa Juntunen
 2. Ida Kontkanen
 3. Julia Vänttinen

Pojat U15

 1. Akseli Pitkänen
 2. Johannes Alarotu
 3. Kasper Borremans

Tytöt U15

 1. Elina Turunen
 2. Emilia Holmila
 3. Peppi Leppälä

TULOKSET