Vantaa Triathlon starttaa triathlonin SM-kauden!

11.8.2020

Top Teamin nuoret
Top Teamin nuoret
Astrid Snäll ja hänen valmentajansa Mika Luoto
Astrid Snäll ja hänen valmentajansa Mika Luoto
Henrik Goesch
Henrik Goesch

Vantaalla luvassa on sekä henkilökohtaisten sprinttimatkojen SM-kilpailut että SM-joukkueviestit, jotka käydään kolmihenkisin sekajoukkuein.

Vantaalla mestaruudet ratkotaan ensimmäistä kertaa avoimissa sarjoissa

Triathlonin SM-kisoissa on käytössä ensimmäistä kertaa avoimet miesten ja naisten sarjat. Uudistuksen tarkoituksena on tarjota koville nuorten sarjoissa kisaaville urheilijoille mahdollisuuden taistella Suomen mestaruudesta yhdessä kokeneempien triathlonistien kanssa ja samalla nostaa kilpailun tasoa ja vähentää taktikointia, kun kaikki samassa startissa olevat kisaavat avoimen sarjan mitaleista.
Nuorten sarjoissa onkin tänä vuonna mukana ennätysmäärä osallistujia erityislaatuisesta kesästä huolimatta.

Voittaako Astrid Snäll naisten sarjan?

Naisten avoimen sarjan SM-sprintissä tiukimmin suomenmestaruudesta kamppailevat Astrid Snäll, Heini Hartikainen ja Tiina Pohjalainen. Ennakkosuosikkina kisaan lähtee kovinta juoksuvauhtia aiemmissa kilpailuissa pitänyt Snäll, joka kilpailee triathlonin jälkeen heti sunnuntaina Kalevan kisojen 3000 metrin estejuoksussa.

Miten Top Teamin nuoret pärjäävät miesten sarjassa?

Miesten puolella kamppailu voitosta käydään moninkertaisen suomenmestari Henrik Goeschin ja olympialaisiin tulevaisuudessa tähtäävien nuorten Top Teamin edustajien Veikka Sarenin, Ville-Valtteri Salosen sekä viime vuoden perusmatkan Suomen mestarin Timi Malisen kesken. Vaikka Top Teamin edustajat pystynevät pistämään Goeschin tiukille, lähtee myös Kalevan kisoissa tällä viikolla kestävyysmatkoilla nähtävä Goesch kisaan ennakkosuosikkina.

Vantaalla kisataan myös joukkuesprintin SM-mitaleista

Lauantain SM-päivän päättää mielenkiintoinen joukkuesprintti. Selkeää ennakkosuosikkia ei ole mutta Turun Urheiluliiton, TriathlonSuomen ja Aqua Plus Triathlonin joukkueet lähtevät kovimmin kamppailemaan kultamitalista. SKB Racing Triathlon Team sekä Vantaa Triathlon ovat myös mukana mitalikamppailussa. Lähes kaikista joukkueista löytyy henkilökohtaisten matkojen SM-mitalisteja, joten vauhdikas meno on taattu.