Loppukesään valmistautumista by Stamina TC

30.4.2020


Uuden edessä, mitä nyt?

 Koronan vuoksi monet kesän kilpailut on joko peruttu tai siirretty. Moni saattaakin kokea, että harjoittelu motivaatiota on vaikea pitää yllä loppukesän kilpailuja ajatellen. Onhan vielä osin epävarmaa, mitä kilpailuja järjestetään ja milloin. Joskus kun motivaation ylläpitäminen saattaa olla haasteellista jopa normaaleissa olosuhteissa. Minua pyydettiin jakamaan ajatuksiani aiheeseen liittyen ja sitä, miten olemme Jyväskylässä koettaneet aihetta lähestyä.

Jyväskyläläisessä Stamina Triathlon Clubissa on erilaisia harjoitusryhmiä. Nuoria, tavoitteellisia ikäryhmäläisiä, kuntoilijoita ja kovan tason tekijöitä. Päätimme kokeilla kokonaiskilpailua, joka muodostuu kuudesta kahden viikon välein käytävästä eri osakilpailusta.

Kisaohjelma

vko20                             Kuokkalan juoksu 5 km    

vko22                             LeppälahtiTempo 12,8 km

vko24                             Tikkakoski Duathlon 1.9/10/1.9 km

vko26                             Köhniö TripleSprint 3 x (200m-6km-1 km)                 

vko28                             Köhniö OpenWater (noin 2.5km)           

vko30                             Olympiamatka 1.5 km-40 km-10 km

Kaksi ensimmäistä osakilpailua käydään reiteillä, joissa järjestetään Jyväskylässä joka vuosi useita kilpailuja, joten reitit ovat suurimmalle osalle tuttuja. Reiteille on tehty myös Strava-segmentit, joita käytämme ajanotossa. Aikaa suorituksen tekoon on kyseinen viikko ja oman suorituksen voi käydä tekemässä milloin haluaa.

Jokaisesta osakilpailusta jaetaan pisteitä kuuluisan Jyväskieppi-kilpailusta tutun kaavan mukaan:

(NOPEIN AIKA / OMA AIKA) x 1000. Naisten ja miesten nopeimmat saavat siis 1000 pistettä. Lopputuloksiin lasketaan kaikkien kuuden lajin yhteispisteet. Keskeytys ja ilmoittautuminen katsotaan suoritukseksi ja siitä saa 200 pistettä (DNF).

Joukkuekilpailussa kilpailevat joukkueet (joukkueen jäsenmäärää ei ole rajoitettu).

Joukkueen pisteisiin lasketaan kolmen parhaan joukkuelaisen lajisuoritukset.

Kilpailu on suoritettava merkityllä viikolla noudattaen voimassa olevia liikenne- ja liikkumissääntöjä sekä viranomaisohjeistuksia koronaan liittyen. Pidetään siis turvavälit ja eikä lähdetä matkaan jos reitillä on muitakin samaan aikaan. Odota omaa vuoroa. Aikaa on koko viikko ja yrityskertoja ei ole rajattu. Suoritus ilmoitetaan GPS-kellolla otetulla suorituksella tai julkisella Strava-harjoituksella kilpailua varten tehtyyn facebook-ryhmään.

Kolmas osakilpailu duathlon on myös Stravassa. Juoksut suoritetaan pururadalla, pyöräosuus on vuoden 2019 SM-Duathlonista tuttu kilpailureitti.

Jari Järvinen Stamina TC