Paratriathlon kausi starttaa Australiasta

27.2.2020


Matka kohti Tokiota jatkuu

On jälleen se aika vuodesta, kun triathlonkausi alkaa ja pisteiden kerääminen jatkuu parathiatlonissa. Viime vuoden tapaan kausi starttaa Australian Devonportissa Tasmaniassa. Kilpailu on korkeimman pisteluokan kilpailu World Paratriathlon Seriesiä, mikä tarkoittaa sitä, että viivalla nähdään monissa luokissa kaikki maailman parhaat urheilijat. Suomesta kisaan starttaa PT4 luokan Jussi Lotvonen. Lotvosen luokka on paratriathlonin suurin ja eniten kilpailtu luokka. Starttilistalla nähdäänkin Devonportissa kaikki maailman parhaat kilpailijat.

Kilpailu Tokion paikiosta käy kiivaana

”Talvi on sujunut loistavasti ja on mukava päästä mittaamaan taas tasoa kavereiden kanssa. Olisin mieluusti aloittanut kauteni vasta viikon päästä Abu Dhabissa Liisan kanssa, mutta tässä vaiheessa Tokio pisteiden keruuta on kisattava siellä, minne pääsee viivalle ja varsinkin kaikissa WPS luokan kisoissa. Meidän luokan kilpailu on aika jäätävä, ja käytännössä on pakko kisata kaikissa kisoissa, joihin viivalle pääsee jos aikoo kisata myös tulevaisuudessa. Onneksi olen kisannut Ausseissa ennenkin niin matkustaminen ja aikaeron selättäminen ovat käyneet aika kivuttomasti. Täällä pyrin saamaan mahdollisimman ehjän ja laadukkaan suorituksen ja seuraava kisa on jo kolmen viikon päästä Floridassa USA:ssa” kertoo Jussi Lotvonen.

Liisa Lilja

Liisa Liljan kausi käynnistyy ensi viikolla Abu Dhabissa. Liisan kisa käydään torstaina Abu Dhabin maineikkaan Yas Circuit fomularadan ympäristössä.