Sinustako Triathlonliiton aluevalmentaja?

2.12.2019

Suomen Triathlonliitto rekrytoi aluevalmentajia

Suomen Triathlonliitto tehostaa nuorten valmennustoimintaansa rekrytoimalla aluevalmentajia eri puolille Suomea. Haemme aluevalmentajia PK-seudulle, Päijät-Hämeeseen (Lahti), Pirkanmaalle (Tampere), Keski-Suomeen (Jyväskylä), Pohjois-Savoon (Kuopio) ja Pohjois-Suomeen (Ouluun). Monella paikkakunnalla on jo ollut aktiivista yli seurarajojen tapahtuvaa nuorten valmennustoimintaa, mutta nyt tarkoitus on kehittää toimintaa entisestään. Myös tämänhetkiset valmentajat voivat lähettää vahvistuksen jatkotoiveestaan.

Jos koet, että sinulla on annettavaa alueellasi treenaavien nuorten (10-19v) triathlonistien valmennukseen, ilmoita halukkuudestasi Mikalle (mika.luoto@triathlon.fi).

Aluevalmentajille maksetaan ensi vuonna (vuonna 2020) 500€-2000€:n korvaus tehdystä työstä + korvaus päiväleireistä (katetaan osallistumismaksuilla). Korvauksen suuruus riippuu tehtävän työn määrästä ja siitä sovitaan etukäteen.

Aluevalmentajan tehtävät

Tavoittena on saada vastuualueelta entistä useampi nuori tavoitteellisen triathlonharrastamisen pariin sekä lisätä laadukkaitten yhteisharjoittelujen määrää ja yleisesti nostaa harjoittelun laatua alueella.

Tämän tavoitteen toteuttamiseksi aluevalmentajan tehtävät ovat:

  • päiväleirien järjestäminen oman alueen kaikkien seurojen urheilijoille sekä erityisesti lajia harkitseville/aloittajille (2-3 kertaa vuodessa)
  • yhteisten treenien järjestäminen oman alueen kaikkien seurojen urheilijoille (esim. kerran kuussa)
  • uinti- ja juoksu- sekä mahdollisuuksien mukaan myös pyörätestien järjestäminen 1-2 kuukauden välein
  • toimia yhteyshenkilönä urheilijan ja seuran välillä (varsinkin uusien harrastajien kohdalla varmistaa, että he löytävät itselleen seuran ja valmentajan, joka valmentaa myös nuoria)
  • toimia yhteyshenkilönä alueen seurojen ja urheilijoiden sekä triathlonliiton välillä
  • toimia aktiivisessa yhteistyössä alueen muiden seurojen, erityisesti uimaseurojen kanssa
  • järjestää 1-2 kertaa vuodessa matalan kynnyksen kisatapahtuma (treenikisa, jossa ei tarvita viranomaisten lupia)

Tukitoimet aluevalmennukseen

Valmennuspäällikkö pitää säännöllisiä verkkokokouksia aluevalmentajien kanssa. 
Niissä vaihdetaan kuulumisia ja jaetaan toimivia käytänteitä sekä sparrataan muutenkin valmennuksellisia asioita.


Triathlonliitto laatii ohjemateriaalia, jonka avulla koetetaan parantaa yhteistyötä uimaseurojen kanssa. Tarkoituksena on lisätä triathloniin hakeutuvien uimareiden määrää ja tehdä se hyvässä hengessä uimaseurojen kanssa. Tarkoituksena on keskittyä erityisesti drop-out- vaiheessa oleviin uimareihin sekä tarjoamalla uimaseuroille jotain vastavuoroisesti, esimerkiksi osallistumista harjoituskilpailuun.

Mukaan aluevalmentajaksi

Ilmoittaudu aluevalmentajaksi sähköpostilla, jossa kerrot:

nimesi, seurasi, onko sinulla valmentajakoulutusta, kokemusta nuorten valmentamisesta sekä lyhyt kuvaus itsestäsi.

Mika Luoto

Valmennuspäällikkö, Suomen Triathlonliitto