Ville-Valtteri Salosen kisaraportti U17 EM-kisasta

28.6.2019Kitzbühel ETU Triathlon Youth European Championships Festival 20-23.6.2019

Nuorten eli U17 -sarjan Euroopan mestaruus kilpailut Itävallan Kitzbühelissa on nyt kisattu. Kilpailut olivat juuri niin tiukat, kuin arvokisoilta odottaisikin. Koska sekunnit ratkaisevat, kovaa on mentävä, varsinkin uinnissa, jotta menestykseen olisi mahdollisuuksia.

Itävaltaan saavuttiin tiistai-iltana 18.6. Silloin vain pyörä kasaan ja nukkumaan. Keskiviikkona valmistautuminen alkoikin sitten toden teolla. Aamulla käytiin Ollin ja Veikan kanssa tutustumassa uintireittiin ja tehtiin pieni juoksulenkki. Sen jälkeen oli kisajärjestäjän antama mahdollisuus tutustua pyöräreittiin ja uintireittiin. Käytiin myös fiilistelemässä vaihtopaikkaa. Iltapäivä sisälsi kisabriefingin ja kisojen avajaiset.

Sitten itse kisaan. Kitzbühelissa oli ennen kisoja hieno ilma, mutta valitettavasti semi-finaalien päivänä, torstaina 20.6, alkoi ukkosmyrsky ja kaatosade. Huonon kelin uhriksi joutui hienossa asemassa ollut Veikka Sarén, jonka kisa keskeytyi valitettavaan pyöräonnettomuuteen. Itse kilpailin toisessa semi-finaalissa, johon mennessä sade oli hellittänyt. Jopa omaan tasooni nähden huonon uinnin jälkeen sain kuitenkin taisteltua itseni lauantaina 22.6 kisattuun B-finaaliin vahvan pyörä- ja juoksujalan ansioista. Kolmannessa semi-finaalissa kilpaillut Olli Elo kävi tiukan sekuntikamppailun B-finaalipaikasta, mutta epäonnisesti Olli jäi finaalipaikasta vain 13 sekuntia jääden ensimmäisenä ulos finaaleista.

Koska semifinaalit olivat torstaina ja finaalit vasta lauantaina, jäi perjantai pienimuotoiseksi vapaapäiväksi. Kisajärjestäjä tarjosi kuitenkin aktiviteettia tälle ”vapaapäivälle”. Aamulla suhteellisen aikainen herätys ja kohti Hanhnenkammin hiihtohissejä. Kun päästiin tuon legendaarisen laskettelurinteen huipulle, siellä odotti pieni esittelykierros, ruokailu ja kohokohtana syöksylaskettelun olympiavoittaja ja kyseisen rinteen reittiennätyksen omaava Fritz Strobl. Iltapäivä olikin rennompi, ja sisälsi vain vähän rentoa verryttelyä ja finaalien rekisteröitymisen.

Finaaleista ei ole paljoa kerrottavaa. Lähdin hyvillä mielin kisaamaan, sillä olihan kyseessä kuitenkin EM-kisojen finaalit. Matkat lyhenivät semifinaaleista, joten luvassa oli entistäkin nopeampi kilpailu. Heti uinnin startissa uimalasit tippuivat päästä ja muutama sekunti menikin niitä korjaillessa. No, uinnista selvittiin ja pyörällä tehtiin työtä isomman pääryhmän kiinni ottamiseksi. Ihan ei pyörällä matka riittänyt siihen, mutta lähelle päästiin. Juoksu jälleen kohtuu vahvaa tekemistä ja muutama selkäkin tuli otettua kiinni. Maalissa tyytyväinen kisaaja, joka oli oppinut paljon uutta ja saanut hienon kisakokemuksen.

Tulokset: https://www.triathlon.org/results/result/2019_kitzbuehel_etu_triathlon_youth_european_championships_festival