Kaisa Salin kausi alkaa sunnuntaina Australiassa!

7.6.2019


Terveisiä Australian Cairnsista!

Kaisa kilpailee sunnuntaina ensimmäisen kerran viime vuoden maailmanmestaruus kisojen jälkeen, joten on kulunut jo hieman yli seitsemän kuukautta. Harjoittelu on edennyt hyvin kauden aikana ja hänestä tuntuu hyvälle ja valmiille. Ehkä hieman enemmän jännittää, kun edellisestä kerrasta on sen varren jo aikaa ja myös lähestymistapa harjoitteluun on hieman erilainen kuin kahden viime vuoden aikana, joten vertailuja ei ole niin helposti tehtävissä.

Tavoitteena kisaan on varmistaa paikka tämän vuoden maailmanmestaruus kilpailuihin. Jaossa on joko kaksi tai kolme paikkaa ja muutamat naisista ovat jo varmistaneet paikkansa, joten heitä ei lasketa kiintiöön. Ollakseen täysin varma vaaditaan sijoitus kahden parhaan joukkoon, mutta myös siis kolmas tai neljäs sija voi ehkä riittää. Mutta luonnollisesti Kaisa pyrkii aina parhaaseen mahdolliseen suoritukseen ja kisaamaan omaa kisaansa.

Täällä ei ole ollut aivan yhtä lämmin kuin odotimme. Sää on ollut varsin vaihtelevaa ja joinakin päivinä on ollut melko tuulista. Vallitseva tuuli olisi vastatuuli, kun suunnataan pyörällä takaisin kohti Cairnsia ja vaihtopaikkaa. Sunnuntai ennusteen  mukaan olisi lämmin 26C ja kostea, joitakin sade kuuroja aamulla, vain kevyttä tuulta.

Ennalta suosikit ovat ehkä molemmat Sarahit; Crowleylle tämä on hänen "koti" kisansa ja hän on voittanut täällä ennenkin ja True näytti viime vuoden Konalla miten vahva hän on, etenkin juoksussa. Myös Teresa Adam oli melko vaikuttava täällä Cairnsissa viime vuonna.

Muutama nosto lähtölistasta seurattavaksi:

20 Adam Teresa NZL

21 Crowley Sarah AUS

22 True Sarah USA

23 Sali Kaisa FIN

24 Liepold Kristin GER

26 Burke Melanie NZL

 

Pro-naisten lähtö on klo 7:36 paikallista aikaa ja kisaa voi seurata ironman.com -coverage kautta. Ironman Tracker sovellus toimii hyvin kisan edistymisen seuraamiseen.

 

Kiitos mukana elämisestä ja peukut pystyyn kaikille urheilijoille jotka kisaavat täällä Cairnsissa sunnuntaina. 

 

Teksti ja kuva Markus Sali