Suomen Age Group Team Finland –triathlonistit avaavat kautensa Hollannin Weertissä perusmatkan EM-kisoissa

28.5.2019

Päivi Rantala AG 50-54
Päivi Rantala AG 50-54

Suomen Triathlonliiton Age Group Team Finland eli ikäkausimaajoukkue on kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan. Maailmalla masters-urheilun suosio on ollut huimaa jo vuosien ajan. Tulevana viikonloppuna 31.5-1.6.2019 Suomen AG-maajoukkueen urheilijat avaavat kautensa Weertin perusmatkan EM-kisoissa. Kisoissa Suomea edustavat Päivi Rantala AG 50-54, Mikael Mård AG 35-39 ja Tomi Kanto AG 45-49.

Mikael Mårdin talvi on sujunut harjoittelun osalta hyvin ja viime kaudella vaivanneet vammat on saatu kuntoutettua. ”Vuoden alussa hankin myös itselleni valmennusta, joka on osoittanut hyväksi valinnaksi harjoittelun kehityksen kannalta. Näyttää siltä, että olen paremmassa juoksukunnossa, kuin ikinä ja uinnissa olen saanut lisää vauhtia ja kestävyyttä. Weertissä tavoitteena on saada ehjä suoritus ja edustaa Suomea kunnialla! Mahtava päästä kisaamaan.”

Päivi Rantala kommentoi kauden avausta näin: ”Marraskuun alusta olen päässyt treenaamaan päivätöissä käyvänä hyvin. Välillä vaan asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen eli palkkatyö on hoidettava hyvin ja levon suhteen kuunneltava kroppaa. Training Peaksin lukujen perusteella kunto on noussut marraskuusta lähtien maltillisen tasaisesti. Myös keväällä tehdyt testit kertoivat treenien purreen. Kisakauden avaus on aina jännä paikka, koska siellä ekan kerran oikeasti näkee mitä talvella on tehty. Weerthin kisa on kolmas EM-tason kisa, johon osallistun. Ensimmäisen kerran osallistuin perusmatkan EM-kisaan 2014 Kitzbühelissä. Tuosta kisasta mieleen jäi kisareitin lisäksi AG-urheilijoiden huima taso. Weerthin kisassa odotukseni kohdistuvat juoksuosuuteen. Vuoden päivät akillesvaiva on ollut poissa ja ehdottomasti heikoin lajini eli juoksu on vahvistunut kevään aikaan. Viikkoa ennen kisaa tein viimeisen kovan treenin, joka teki hyvää korvien välille.

Kisaan lähden luottavaisin ja odottavin mielin. En ole koskaan ollut missään lajissa hyvä tai lahjakas, niin on mielettömän upeaa päästä AG-tiimissä edustamaan Suomea.”

Suurempi joukko Age Group Team Finlandin edustajia kisaa elokuun lopussa World Triahtlon Grand Finaalissa Lausannessa Sveitsissä ja syyskuussa täydenmatkan EM-kisoissa Almeressa Hollannissa. Tällä hetkellä ikäkausimaajoukkueessa on n. 40 urheilijaa, mutta lisää innokkaita masters-urheilijoita otetaan edelleen mukaan. Lisätietoa www.triathlon.fi

Teksti Jussi Lotvonen

Kuva Päivi Rantala