Liisa Lilja avasi kautensa palkintosijalla Milanossa

28.4.2019Paratriathlonin korkeimman tason, World Paratriathlon Series (WPS) kilpailu käytiin aurinkoisissa olosuhteissa Italian Milanossa. Suomen Liisa Lilja otti kauden avauksessa mukavan palkintopallisijoituksen, sijoittumalla PTS2 -luokassa kolmanneksi. Kilpailun voitti selvällä erolla muihin USA:n Allysa Seely. Toiseksi sijoittui Liljan kanssa lähes yhdessä juoksemaan lähtenyt USA:n Hailey Danz. Lilja oli Suomen ainoa edustaja tässä kauden avauksessa. Paratriathlonmaajoukkueen toinen urheilija, Jussi Lotvonen (PTS 4) avaa kautensa myöhemmin.

Liljan osalta kilpailun uintiosuus sujui kohtuullisesti ja hän nousi vedestä neljäntenä. Pyöräilyosuudella, joka ajettiin kolmena vajaan seitsemän kilometrin lenkkinä, Lilja piti paikkansa. Juoksuosuudella Lilja saavutti pyöräilyn jälkeen johdossa olleen Italian Veronica Yokon, joka sittemmin joutui keskeyttämään kilpailunsa. Takaa ei tullut enää uhkaajia ja näin ollen kauden avauksesta saavutuksena sija kolme ja paljon tärkeitä ranking –pisteitä matkalle kohti Tokion 2020 paralympialaisia. Liljan menossa näkyi vielä leirijäykkyyttä ja terävimmän suorituskykyisyyden puute, joka on luonnollista pitkien leirin jälkeen. Silti meno oli mukavan reipasta ja ennen kaikkea jaksavaa.

”Tulos ja sijoitus on ihan ok, mutta suorituksessa tuntui talven leirien rasitukset ja monilla osa-alueilla näytin olevan vielä ns. ruosteessa. Esimerkiksi ensimmäinen vaihtoni oli aivan hävyttömän huono ja muutamia muitakin elementtejä on petrattava kauden aikana. Aikaa MM- ja EM –kisoihin on vielä useampi kuukausi, joten eiköhän ne korjaannu. Tärkeintä on, että nyt on kilpailukausi avattu ja saatu paljon pisteitä, joten sen suhteen suurimmat jännitykset on saatu nyt pois”, Lilja kertasi kilpailuntunnelmiaan.

Tuloksia Milanon kilpailusta: https://triathlon.org/results/result/2019_milan_itu_world_paratriathlon_series

 

Teksti ja kuvat: Marko Törmänen