Turussa oli vilkas triathlon viikonloppu!

31.7.2023

Kisaviikonloppuna ratkotiin monia mestaruuksia

Challenge Turun kisaviikonloppuna ehdittiin ratkoa sekä Suomen mestaruudet supersprintissä ja puolimatkalla, että Suomen Cupin kokonaiskilpailun voittajat sarjoissa U11 ja U13. Lauantain kisa oli samalla Suomen Cupin osakilpailu sarjoissa U11- U19. Kisaviikonloppu oli erittäin onnistunut, vaikka sen aikana nähtiin niin sadetta kuin auringonpaistettakin. Challenge Turun kisa-alue on aivan kaupungin ytimessä ja myös tänä vuonna kisa houkutteli mahtavan määrän katsojia paikalle.

Supersprint

Turun kisaviikonlopun alkoi supersprintin SM-kisoilla. Kisassa oli ensimmäistä kertaa mukana myös U23 sarja. Koska lauantain sää oli sateinen, saivat kilpailijat vaativat olosuhteet korttelipyöräreitille. Kisa keräsi erittäin hyvin osanottajia ja kärkisijoista käytiin sekä miesten että naisten puolella hyvä kisa. Supersprint-matkat ovat tulleet pysyvästi sekä kansainväliseen että kansalliseen kilpailukalenteriin.

Miesten kisan ja samalla U23 Suomen mestaruuden voitti odotetusti Someron Esan Veikka Saren. Toisena suomalaisena maaliin juoksi U17-sarjan voittaja Rene Vuorio. Renen edelle kokonaiskisassa ehti kuitenkin Viron Risto Holtsmeier. Pyöräosuudella pienen etumatkan ottanut Kim Harju oli maalissa neljäs. Myös naisten puolella ulkomaalaiset kisaajat olivat näkyvästi esillä, kun 15-vuotias Latvialaislupaus Beate Jansone voitti koko kilpailun ennen U23 Suomen mestaria Julia Kekkosta. U17-sarjan voittaja Kaisa Keränen tuli maaliin kolmantena ennen U23-sarjassa toiseksi sijoittunutta Iida Reiniä.

Suomen Cup

Lauantaina käytiin myös Challenge junior kisa, jossa ratkottiin U 11 ja U13 vuotiaiden Suomen Cupin kokonaiskilpailun kärkisijat.

Puolimatkan SM-kisa

Miesten kilpailun nopein oli odotetusti Turun Urheiluliiton Henrik Goesch ajalla 3:46;36. Miehissä uinnissa muodostunut neljän miehen ryhmä pyöräili yhdessä, mutta juoksun alkuvaiheesta asti oli selvää, että Henkka vie myös tänä vuonna kultamitalin. Eroa toiseksi tulleeseen TriathlonSuomen Juuso Manniseen tuli lopulta reilut kuusi minuuttia. Kolmanneksi tuli niin ikään TriathlonSuomea edustava Joona Tuikka, joka ohitti neljänneksi tulleen SKB Racingin Tero Setolan juoksussa 17 km kohdalla.

Naisten kilpailussa voitosta käytiin tiukka kamppailu, jonka lopulta voitti TriathlonSuomen Minttu Hukka. Voittajan loppuaika oli 4:08;42. Toiseksi tullut niin ikään TriathlonSuomea edustava Minna Koistinen hävisi voittajalle alle minuutin. Kolmanneksi tuli SKB Racingin Heini Hartikainen jääden voittajasta vajaat kuusi minuuttia. Hukka oli juoksuun lähdettäessä Koistista reilun minuutin jäljessä, mutta pystyi kääntämään tilanteen edukseen vahvalla juoksuosuudella.