Triathlonliiton hallitus kokoontui strategiapäivään

5.9.2022

Huoli lasten ja nuorten toiminnasta

Triathlonliiton hallitus kokoontui viikonloppuna keskustelemaan tulevien vuosien painopistealueista. Keskustelusta iso osa kohdistui lasten ja nuorten toiminnan nykytilaan ja sen kehityksen tukemiseen. Todettiin, että tämä aihe nostetaan tekemisen ja viestinnän kärkiteemaksi seuraavan kahden vuoden ajaksi.

Konkreettisesti tämä voi tarkoittaa esimerkiksi seuraavaa:

  • Lasten ja nuorten lisenssimaksun alentamista
  • Seurojen edustajista koostuvan lasten ja nuorten kehitystyöryhmän koostamista, jonka tehtävä on synnyttää ja kasvattaa seuroissa tehtävää lasten ja nuorten triathlontoimintaa.
  • Seuran kehittämistukien aktiivinen haku jäsenseuroille. Näissä on haettavissa jopa 30 000 € tuki lasten ja nuorten toiminnan kehittämiseen.
  • Yhteistyö muiden lajien kanssa tarjoamalla seurojen lapsille ja nuorille mahdollisuutta kilpailla triathlonissa kyseisen seuran nimissä
  • Kilpailutoiminnan elvyttäminen Suomen Cupin muodossa
  • Seurakilpailuista koostuvien aluekilpailujen synnyttäminen lapsille ja nuorille
  • Lasten avoimien leirien lisäämistä
  • Seurojen kannustamista avaamaan aikuisten harrastustoiminta myös nuorille soveltuvilta osin

Liitto voi tukea tätä kehitystä omalla työllä mutta ne tärkeimmät askeleet kehittämiseen otetaan seuroissa ja muutoin lajin parissa toimivissa tahoissa. Meillä on seuroissa jo nyt hienoja esimerkkejä lasten ja nuorten toiminnan synnyttämisestä ja kehittämisestä. Näistä opeista on hyvä lähteä liikkeelle. Tämä kehitys lähtee yksittäisistä henkilöistä, joilla on halu viedä tätä lajia eteenpäin. Uskon, että seuroissa kaikki lisäkädet tähän työhön otetaan ilolla vastaan. Myös Kaisalle voi lähettää ajatuksia ja ideoita ja tarjoutua avuksi.

Toimiva ja laaja lasten ja nuorten seura- ja kilpailutoiminta on keskeisiä edellytyksiä sille, että laji kehittyy kilpa- ja harrasteurheiluna ja harrastajamäärä lajin parissa kasvaa myös tulevina vuosina. Tänä vuonna 88 lasta ja nuorta osti lisenssin ja reilusti alle 20 seuraa meidän sadasta jäsenseurastamme järjestää lasten ja nuorten toiminta, eli tilaa kehitykselle on.

Hallituksen puolesta,

Tatu Koistinen

Hallituksen puheenjohtaja

Suomen Triathlonliitto