Supersprintin ja puolimatkan SM-mitalit ratkottiin aurinkoisessa Turussa!

1.8.2022

Challenge Turku toimi viikonlopun kisanäyttämönä sekä superspintin että puolimatkan SM-kisoille

Challenge Turussa oli lauantaina kisamuotona supersprintti. Matkaan lähtivät samaan aikaan  U19, U17 ja U15 nuoret että eliteurheilijat. Nuorille kisa oli sekä SM-kisa että he olivat osana Challenge Turun supersprintkisaa. Elite ei tässä kisamuodossa taistellut SM-mitaleista. Elitekisaan osallistunut Veikka Sarén sairasteli keväällä ja sen seurauksena hänen juoksuvauhtinsa ei ole ollut tämän kesän kisoissa veikkamaisen kevyttä. Tällä kertaa Veikan juoksu kulki todella hyvin ja hän voittikin kokonaiskilpailussa hopealle tulleen Max Waltherin lähes minuutilla. Max Walther voitti kuitenkin oman ikäluokkansa SM-kultaa. Ville-Valtteri Salonen, jota ennakoitiin kokonaiskisassa podiumille, kärsi heti pyöräilyn alussa teknisistä ongelmista ja joutui keskeyttämään kisan. Kokonaiskilpailun podiumille nousikin näin Johan Fredriksson, joka oli kokonaiskisan kolmas ja omassa sarjassaan SM-kisassa sijalla 2.

Naisten puolella nuoruus oli valttia, sillä myös siinä kokonaiskisa ratkesi juoksuosuudella. Juoksuun ensimmäisenä lähti Henrika Parviainen, mutta vasta U15 sarjassa kisaava Kaisa Keränen ja U19 sarjassa kisaava Ida Kontkanen saivat Henrikan pian kiinni ja veivät kirkkaimmat mitalit. Kaisa Keränen voitti lopulta kokonaiskisan 6 sekunnin turvin. Ida Kontkanen oli toinen ja Henrika Parviainen kolmas. Kaisa Ja Ida voittivat myös oman sarjansa SM-kultaa.

Puolimatkalla ei yllätyksiä nähty. Nuori kreikkalainen Panagiotis Bitados oli niin ylivoimainen kuin ennakoitiin. Henri Goesch joutui jättämään kisan väliin koronainfektion takia, joten ennalta toivottua kaksintaistelua Panagiotisiin ja Henkan välillä ei nähty. Puolimatkan tämän vuoden tasosta kertoo myös se, että podiumille ei riittänyt edes sub 4 aika. SM-kisan voiton vei Juha-Matti Halonen, toinen oli Tero Setola ja pronssia sai Juuso Manninen.

Naisten kisassa Tiina Pohjalainen oli täysin ylivoimainen, hän voitti sekä kokonaiskilpailun että SM-kultaa. Naisten kisan toinen oli Minna Koistinen ja kolmas Minttu Hukka. Naisten kissassa sijoitukset olivat samat sekä kokonaiskisassa että SM-sijoituksissa. TriathlonSuomen dominanssin tällä matkalla täydensi Julia Kekkonen, jolle kisa oli ensimmäinen puolimatkan kilpailu. Julia voitti matkan U23 mestaruuden ja oli kokonaiskisan sijalla 4.

Henrik Goesh jatkaa kisakauttaan toivottavasti ensi viikonloppuna Puolan IRONMAN 70.3 Gdynia-kisassa. Tämän jälkeen hän aloittaa treenijakson kohti Havaijin kisaa. Julia Kekkosen seuraava koitos on vajaan kahden viikon päästä Münchenin EM-kisoissa. Julia on nostanut tänä kesänä huimasti rankingiaan, joten hänen toiveenansa on päästä myös tulevaisuudessa kansainvälisiin arvokisoihin. Puolimatkan SM-mitalikolmikko Juha-Matti Halonen, Tero Setola ja Juuso Manninen sekä heidän lisäkseen SM-nelonen Joona Tuikka ja Jarno Piik jatkavat kauttaan Almeressa syyskuussa, jossa he kaikki kisaavat täydenmatkan EM-kisan elite-sarjassa.