Suomalaisnuorilla hienoja onnistumisia juniorien Eurooppa-cupin kisassa Liettuassa

17.7.2023

Liettuan Panevezys toimi viikonloppuna nuorten ETU Cupin kisanäyttämönä. Suomella oli tällä kertaa mukana yhdeksän urheilijaa, jotka osallistuivat niin henkilökohtaiseen kuin viestikisaankin. 

Henkilökohtaisessa kisassa urheilijat onnistuivat vähintään kohtuullisesti, vaikka parannettavaakin jäi. Suomalaiset saavuttivat useamman top 10-sijoituksen, mikä on todella hieno juttu, varsinkin, kun kaikki urheilijat ovat vielä alaikäisiä ETU juniori cupin U19-kisoihin. Kaisa Keränen sijoittui naisten sarjassa seitsemänneksi ja Elina Turunen kahdeksanneksi, ja Rene Vuorio miesten sarjassa kahdeksanneksi. Myös muiden suomalaisten sijoitukset olivat hyviä.

Illan sekaviestissä suomalaisurheilijat tuntuivat olevan vielä kovemmassa iskussa, ja ykkösjoukkue taistelikin koko kisan ajan mitalisijoista. Erityisesti ensi kertaa kisoissa mukana olevien Joonatan Davien ja Nenna Mäkisen taistelut viestin viimeisillä osuuksilla nostivat suomalaisnuoret lopulta viestin toisiksi. Tästä on hyvä jatkaa tämän viikon U17 EM-kisoihin, joissa sama joukkue taistelee vielä kovemmassa seurassa Euroopan parhaita nuoria vastaan.

Tulokset

Kuvia