Sprintin ja joukkueviestien SM-mitalit ratkottiin lauantaina Kuusijärvellä!

12.6.2023

Lauantai aamu valkeni Vantaan Kuusijärvellä aurinkoisena, joskin vähän viileänä. Veden lämpötila oli vain 17 astetta. Vaikka aamu oli viileä sekä ilman että veden lämpö nousi päivän mittaan ja kisaolosuhteet olivat sään puolesta loistavat.

Naisten sprinttimatka

Ensimmäiset SM-mitalit ratkottiin naisten sprinttimatkalla. Naisten kisassa ennakkosuosikit pitivät pintansa Julia Kekkosen ollessa sijalla 1. ja Tiina Pohjalaisen sijalla 2. Pronssimitalin avoimen sarjan kisassa otti haastajaksi ennakkoon kaavailtu Iida Reini. Julia ja Iida nappasivat myös U23 sarjan kaksi parasta sijaa. Nuorten hyvää tekemistä säestivät vasta 15-vuotias Kaisa Keränen, joka tuli kokonaiskissassa sijalle 5. ja U17 sarjaa edustava Nenna Mäkinen, joka oli kokonaiskisassa sijalla 7.

Miesten sprinttimatka

Miesten kisassa ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Veikka Sarén oli loppujen lopuksi ylivoimainen. Veikka lähti toiseksi tulleen Jere Helmisen kanssa rinta rinnan juoksuosuudelle, mutta voitti kisan loppujen lopuksi selvällä erolla. Veikka voitti myös oman sarjansa eli M U23.Ennakoissa haastajaksi kaavailtu Jere Helminen oli kisan toinen ja Kim Haju kolmas. Myös miesten kisassa nuorten panos oli loistava. U17 sarjassa kisaava René Vuorio oli kokonaiskisa kuudes.

Joukkueviestit

Joukkuevisteissä avoimen sarjan voitti TriathlonSuomen 2. joukkue, jossa kilpailivat Juuso Manninen, Mirka Vahtera, Joona Tuikka sekä ankkurina Tiina Pohjalainen. Tiina lähti ankkuriosuudelle sijalta 5 ja 1´05´´takamatkalta kärkeen. Joukkue voitti lopulta TriathlonSuomen 1. joukkueen 10 sekunnin turvin. Turun Urheiluliiton Triathlonin 1. joukkue tuli sijalle 3.