SM-sprintin ennakko

9.6.2023

Kuusijärvellä ratkaistaan huomenna sprintin SM-mitalit  

Sekä miesten että naisten avoimessa sarjassa nuoret (U17-23- sarjalaiset) kilpailevat samassa lähdössä samoista mitaleista kuin aikuiset. Monet Kuusijärven ennakkosuosikit löytyvätkin näistä sarjoista.

Naisten sarjan ehdoton ennakkosuosikki on viime vuoden mestari Julia Kekkonen. Varsinkin, kun viime vuoden muut mitalistit eivät ole kisassa mukana. Tämä avannee mitalimahdollisuuden yllättäjille. Muita mitalisuosikkeja ovat ainakin Suomen tämän hetken paras puolimatkan triathlonisti Tiina Pohjalainen ja jo duathlonissa SM-hopeaa ottanut 15-vuotias Kaisa Keränen sekä edellisvuoden hopeamitalisti Maisa Tuliniemi. Hyviä haastajia on useita, mm. Venla Koivula, Iida Reini ja Ida Kontkanen.

Miesten puolella taistelu mitaleista tulee olemaan varmasti vielä naisiakin tiukempaa. Kovakuntoinen Veikka Sarén voitti keväällä duathlonin Suomen mestaruuden ja himoitsee varmasti uransa ensimmäistä avoimen sarjan triathlonmestaruutta. Hallitseva mestari Max Walther ei luovu varmasti helposti tittelistä. Myös toissavuoden mestari Timi Malinen on palannut vuoden tauon jälkeen starttiviivalle ja haastaa toivottavasti nuorempiaan. Viime vuonna mitalikantaan noussut Joona Tuikka haluaa varmasti myös jatkaa mitaleilla, samoin viime vuoden perusmatkan SM-kakkonen Ville-Valtteri Salonen. Kovia haastajiakin löytyy, mm. Jere Helminen, Joona Lehtonen, Teppo Malinen ja Kim Harju.

SM-joukkueviestissä TriathlonSuomen joukkueet ottivat kaksoisvoiton. Tänä vuonnakin heillä on ennakkoon kovimmat joukkueet, mutta mitaleista tulee varmasti kova kamppailu ainakin heidän ja Turun Urheiluliiton joukkueiden välillä.