SM-kilpailut palaavat Joroisiin neljän vuoden tauon jälkeen!

12.7.2023

Tällä kertaa Joroisissa ratkotaan perusmatkan SM-mitalit

Kilpailu on samalla suomalaisen triathlonin 40-vuotisjuhlakilpailu. Suomen ensimmäiset teräsmieskilpailut järjestettiin Joroisissa vuonna 1983. Kilpailun voitti tuolloin Mangus Lönngvist, 

 Lähtölistalta löytyy niin miehissä kuin naisissa tällä kertaa lähestulkoon koko Suomen triathlonin kärki. Kilpailuun on ilmoittautunut yli 500 kilpailijaa. Reilu 40 urheilijaa kilpailee avoimen sarjan mitaleista lauantaina. Myös agegroup-sarjojen SM- kilpailu on vetänyt hyvin kisaajia. Perjantaina Joroisilla kisataan nuorten Suomen cupin osakilpailu. Nuorimpien eli 9-vuotiaiden osalta Joroinen on kokonaiskisan viimeinen etappi ja näin ollen heille jaetaan sillä myös palkinnot.

Naiset

Naisten avoimen sarjan ainut ennakkosuosikki on Julia Kekkonen. Kekkonen voitti Vantaalla pikamatkan SM-kultaa ja on antanut vahvoja näyttöjä ulkomailla kuluvalla kaudella. Ainut jännitys lienee ratkaiseeko Kekkonen kisan jo uinnissa vai vasta juoksuosuudella. Vahvimpana haastajana voidaan pitää Tiina Pohjalaista. Pohjalainen oli Vantaalla toinen. Nuoret ja vahvat uimarit Iida Reini ja Ida Kontkanen lähtevät jahtaamaan mitaleja tavoitteenaan päästä karkuun uintiosuudella. 

Miehet

Miehissä on luvassa jännittävä otatus perusmatkan herruudesta. Ennakkosuosikkina on oikeutetusti Henrik Goesch, joka on hallinnut Suomen triathlonia vuosien ajan. Edellinen tappio suomalaisille on vuodelta 2013 niin ikään perusmatkan SM-kilpailusta. Goesch on keskittynyt viime vuosina pidempiin matkoihin, joten on mielenkiintoista nähdä, miten lyhyempi matka nyt sujuu. Ennakkoon vahvin haastaja on Veikka Sarén. Vantaalla pikamatkan SM-kultaa voittanut Sarén on vahvassa nousukunnossa saaden ETU-cupin kilpailuissa kesäkuussa tärkeitä onnistumisia. Mitaleista lähtee kamppailemaan myös Vantaan kakkonen Jere Helminen ja pronssia napannut Kim Harju. Erinomaisessa juoksukunnossa oleva Joona Tuikka lähtee myös nälkäisenä kamppailemaan mitaleista. Tuikalta löytyy neljä neljättä sijaa perusmatkan SM-kilpailuista. 

Joroisssa nähdään siis taatusti kovatasoinen kilpailu, kun kilpailijat tavoittelevat perusmatkan SM-mitaleja. Kilpailun pitkä historia ja juhlavuosi tekevät tapahtumasta entistäkin merkityksellisemmän. Jäämme innolla odottamaan, kuka lopulta nousee podiumille ja juhlii Suomen triathlonin 40-vuotisjuhlan kunniaksi!

Lähtölistat:

https://www.lyyti.fi/e/?p=s&k=7cb85ea100c1d226cf21