Kuusijärvellä ratkottiin supersprintin ja joukkueviestien SM-mitalit!

10.6.2024

Kuusijärvellä järjestettiin tänä vuonna supersprintin ja joukkueviestien SM-kisat, ja tapahtuma oli todella onnistunut. Nordic Cupin alkamisen myötä paikalle saapui paljon nuoria lupauksia erityisesti Ruotsista, Tanskasta ja Virosta, mikä toi mukanaan monta mielenkiintoista lähtöä päivän aikana. Kilpailijat kiittivät vuolaasti tapahtuman hienoa järjestelyä, sillä missään Pohjoismaissa ei yleensä nähdä näin laajoja ja laadukkaita startteja.

Naisten avoimessa sarjassa kovin kilpailu voitosta käytiin suomalaisten kesken. Viime vuosina lyhyen matkan kisoja hallinnut Julia Kekkonen joutui taipumaan juoksuosuuden lopussa Iida Reinille, joka nappasi uransa ensimmäisen triathlonin Suomen mestaruuden. Pronssia ja samalla nuorten Suomen mestaruuden otti Kaisa Keränen.

Miesten kilpailussa Veikka Saren oli odotetusti nopein, voittaen sekä avoimen sarjan Suomen mestaruuden että koko kilpailun. Hänen kovimmat haastajansa kokonaiskisassa tulivat Tanskasta ja Virosta. Jere Helminen sai SM-hopeaa ja Max Walther pronssia.

Sekaviestin SM-kilpailusta tuli jälleen todella mielenkiintoinen ja jännittävä. Mukana oli useita ulkomaalaisjoukkueita sekä sekajoukkueita Suomesta (SM-kisan ulkopuolella). Turun Urheiluliitto johti avoimen sarjan SM-kisaa viimeisen osuuden juoksuosuudelle asti, mutta TriathlonSuomi käänsi kisan edukseen ja otti jo kolmannen peräkkäisen kaksoisvoiton nimiinsä. Voittajajoukkueessa kilpailivat Juuso Manninen, Julia Kekkonen, Juha-Matti Halonen ja Tiina Pohjalainen.

Sunnuntaina Vantaalla jatkettiin vielä Suomen cupin osakilpailun merkeissä. Päivitetyt Suomen cupin tilanteet julkaistaan viikon aikana.

Kuusijärven tulokset