Ironman 70.3 MM-kisat kisataan St. Georgessa tulevana viikonloppuna

27.10.2022

Tänä vuonna on ollut jo poikkeuksellisen monet triathlonin arvokisat, mutta pari on vielä edessä.

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan Ironmanin puolimatkan MM-kisat Utah St. Georgessa. 

Tässäkin kisassa Suomella on pro-edustus, kun Tiina Pohjalainen onnistui saamaan paikan tähän kovatasoiseen kisaan.
Kisan ajatukset ennen kisaa: "Olen haaveillut juuri tästä kisasta itse asiassa jo useamman vuoden, joten tuntuu todella upealta päästä perjantaina toteuttamaan haaveeni. Olen ollut kaksi kertaa aiemmin puolimatkan MM-kisoissa, ja nyt ensimmäistä kertaa pro-sarjassa ja pro-sarjassa ylipäätään tämä on vasta kolmas kilpailuni. Sain tehtyä Suomessa hyvän, joskin sairastamani koronan takia vähän suunniteltua lyhyemmän, treenijakson ja täällä Utahissa on treenit myös menneet kivasti. Mikä tärkeintä niin pääsen lähtöviivalle terveenä ja innokkaana kokeilemaan rajojani maailman parhaiden seurassa. Kisan alku tulee olemaan kylmää kyytiä, olosuhteet sekä reitti haastava, mutta lähden rohkein ja luottavaisin mielin tekemään parhaani."

Kisassa on mukana yhteensä kymmenkunta suomalaistriathlonistia, muun muassa moninkertainen avoimen sarjan SM-mitalisti tältä kesältä, Minttu Hukka.

Ensi vuonnahan nämä samat kisat kisataan Lahdessa ja silloin suomalaisia on starttiviivalla luultavasti kymmenkertainen määrä.

Tsemppiä kaikille kisaajille! 
Naisten kisa pidetään perjantaina ja miesten lauantaina ja niitä pystyy seuraamaan Ironmanin sivuilta tai Appin kautta.

Kuva: Petri Juola