Henrik Goesch taisteli itsensä top20:een Havaijilla

12.10.2022

Ironmanin MM-kisa oli miesten osalta ennätysmäisen kovatasoinen. Kun tähän yhdistyi poikkeuksellisen tyyni keli, oli tuloksena reittiennätysten murskajaiset. Kisan voittaja Norjan Gustav Iden kellotti loppuajan 7.40.24 ja juoksuajan 2.36.15-molemmat selkeitä reittiennätyksiä. Hänen lisäkseen kolme seuraavaakin miestä alitti aiemman reittiennätyksen ja yhteensä kymmenen miestä alitti 8 tunnin rajan.
Turun Urheiluliiton Henrik Goesch onnistui uransa ensimmäisessä Havaijin Ironman-kisassa hienosti. Uintiosuus sujui hyvin, vaikka kärjessä olikin ennätysmäisen ruuhkaista. Henkka rantautui isossa kakkosryhmässä ajalla 49.47. Pyöräosuudella oli poikkeuksellisesti tänä vuonna menomatkalla vastatuulta, mikä piti ryhmät poikkeuksellisen pitkään kasassa. Vasta kääntöpaikan jälkeen erot repesivät kunnolla. Henkan sijoitus pyörän jälkeen oli 27.  mutta heti juoksun alkupuolella Henkka nosti sijoitustaan usealla pykälällä. Maratonin puolivälin paikkeilla päivän kova vauhti alkoi tuntua jo jaloissa. Sijoitus oli edelleen 20:en huonommalla puolella, mutta muutamalla kilpakumppanilla matkan rasitukset alkoivat näkyä vauhdissa merkittävästi. Siitä tiedosta Henkka repi tarvittavan taistelutahdon ja kampesi itsensä loppukilometreillä 19:nneksi. Saavutus on upea, varsinkin kun kilpailun taso oli tänä vuonna vielä tavallistakin kovempi!

AG-sarjoissa Kimmo Tuunanen nappasi hienosti M45-49-sarjan pronssimitalin.