Henrik Goesch avasi kisakautensa Challenge Saloun puolimatkalla mainiosti

3.4.2022

kuva: Pekka Stenholm

Henrik Goesch aloitti kisakautensa treenileirin lomassa Challenge Saloussa Espanjassa. 
Kisa toimii tärkeänä osana Henkan valmistautumisessa kohti toukokuista Ironmanin MM-kisaa Utahissa (kyseessä on viime syksyn MM-kisa jonka ajankohta ja paikka muutettiin Havaijilta Utahiin).

Kilpailu oli kylmän veden vuoksi muutettu duathloniksi, mikä oli Henkalle ja varmasti useimmille muillekin triathlonkisaan ilmoittautuneille iso pettymys. Uinnin sijaan kisa aloitettiin neljän kilometrin juoksuosuudella. Tämä ei tietenkään suosinut vahvoja uimareita kuten Henkkaa. 
Henkka teki kuitenkin hyvän, nousujohteisen kisan nousten lopulta kuudenneksi tasaisessa ja tasokkaassa kisassa. Voiton vei viime vuoden pitkän matkan maailmanmestari Tanskan Kristian Hogenhaug. Henkka hävisi hänelle reilut kaksi minuuttia. 
Kisasta tuli Henkalle lopulta hyvä valmistava harjoitus matkalla kohti MM-kisaa. Seuraavat kaksi viikkoa kuluvat tiukan harjoittelun merkeissä Torreviejassa. Sen jälkeen on edessä siirtyminen Suomen kautta Utahiin ottamaan mittaa maailman kovimmista pitkän matkan triathlonisteista- joita on tänä vuonna MM-kisoissa mukana poikkeuksellisen paljon kun monet viime vuonna olympialaisissa kisanneet urheilijat ovat ottaneet kisan tavoitteekseen.

tulokset:
https://sportmaniacs.com/es/races/challenge-salou-2022/6246c66e-26c0-455c-b9c4-44f3ac1f0ad0/results#rankings