HEINI HARTIKAINEN JA HENRIK GOESCH KONALLE!

16.6.2022

Suomella on ensimmäistä kertaa yli 10 vuoteen sekä naisten että miesten ammattilaissarjassa edustaja Konalla. Heini Hartikainen sai paikan Hanpurista ollen sijalla 4. ja Henrik Goesh Australiasta ollen myös sijalla 5.
 
Heinin tunnelmat kisasta
Tunnelma Hampurin Ironmanin kisareitillä, erityisesti uinnissa ja juoksussa, oli upea. Vihdoin koronan jälkeen kannustajat oli löytäneet ja päästetty reitin varrelle, ja he olivat saksalaiseen tapaan äänekkäitä. Oli huikeaa nousta vedestä ja erityisesti juosta maratonia, kun kannustusta tuli joka suunnasta.
 
Kisasuoritus eteni kylmäpäisesti kisasuunnitelman mukaan, vaikka uinti jäi vähän heikoksi ja tulin vedestä vasta kolmosporukassa. Sain siis aloittaa minulle tutun takaa-ajon. Päätin kuitenkin, että tällä kertaa viimeiset ohitukset teen vasta maratonilla. Juoksu oli kulkenut harjoituksissa paljon aiempaa paremmin, niin hyvä maraton oli päivän isoin tavoite Kona-paikan ohella.
 
Pyöräily oli 180 km sooloajoa. Nousin 2 sijaa ja keskityin tankkaukseen ja siihen, että mikään paikka ei jumittuisi ennen juoksua. Tulin jalat rentona T2:een.
 
Juoksuun lähdin sijalta 5, vajaa 3min Kona-paikasta. Juoksu lähti kulkemaan heti lennokkaasti ja sain jarrutella, etten napsi tuota 3min eroa heti liian kovaa kiinni.  13 km kohdalla pääsin Kona-paikkaan (4. sija) kiinni, ja lopun maratonista yritin vain pitää saman effortin ja olla suuremmin hyytymättä. Luonnollisesti vauhti hiipui vähän loppua kohden, mutta 3:02 maraton oli minulle tähän väliin hyvä suoritus. Maalisuoralla isot tuuletukset, vaikka vähän kitkerä 4. sija mutta Kona-paikka!
 
Henrik Goesch
Henrik Goesch lunasti Havaijin paikkansa kovatasoisessa Australian mestaruuskisassa tasaisella suorituksella. Parannettavaa jäi kuitenkin vielä, sillä valmistautumisaika kisaan jäi lyhyeksi sairastelun pilaaman Utahin MM-kisan jälkeen. Pääasia on, että Kona-tiketti on nyt taskussa, mikä mahdollistaa riittävän valmistautumisajan syksyllä käytävään MM-kisaan. 
 
Valokuva: Ingo Kutsche