Havaijin Ironman 2022 puolivälissä

8.10.2022

Havaijin Ironman-kisa vuosimallia 2022 on nyt puolivälissä.

Torstaina kilpailtiin naisten sarjat ja osa miesten ikäsarjoista. Tänään lauantaina klo 19.25 starttaa ensin pro-miesten ja sen jälkeen loppujen ikäsarjojen kisat.

Naisten ammattilaiskisassa voiton vei USA:n Chelsea Sodaro. Brittien Lucy Charles-Barkley taisteli upeasti toiseksi ja podiumin täydensi Saksan Anne Haug. 

Suomalaisittain podiumille päästiin naisten 40-44 ikäsarjassa. Laura Jalaston sijoittui loistavasti kolmanneksi ja Satu Suuronen viidenneksi. Onnittelut heille ja kaikille muillekin maaliin päässeille suomalaisille.

Suomella on miesten pro-sarjassa pitkän tauon jälkeen kilpailija, kun Henrik Goesch tekee debyyttinsä Havaijin kisassa. Valmistautuminen ja sopeutuminen Havaijin olosuhteisiin on sujunut erinomaisesti. Varsinaisen treenijakson ennen kisaa Henkka teki kotimaisemissa, mutta perille saarelle hän saapui niin hyvissä ajoin, että on ehtinyt tottua hyvin tropiikin lämpöön ja kosteuteen ja tehdä siellä muutamia valmistavia treenejä myös. Onnistuessaan Henkalla on hyvät mahdollisuudet sijoittua top20 joukkoon miesten kovatasoisessa kilpailussa. Ensikertalaiset eivät ole perinteisesti Konalla juhlineet, mutta torstainen naisten kilpailu osoitti, että kaikki on mahdollista. 

Lauantain kisassa on mukana myös paljon muita suomalaisia, eri ikäsarjoissa. Tsemppiä heillekin kaikille!
Kisaa pääsee seuraamaan osoitteesta: ironmannow.com