Ennakko - Vantaa Triathlon

6.6.2024

Vantaa triathlonissa kilpaillaan tänä vuonna supersprintin ja joukkueviestin SM-kisat


Sunnuntain perusmatkan kisa on lisäksi mukana ikäsarjojen Suomen cupissa.
Vantaalta käynnistyy myös Nordic Cup- kisasarja, jonka tarkoitus on lisätä kovatasoisia lyhyen matkan kisoja Pohjoismaissa. Tämän ansiosta kisassa on mukana kymmenittäin ulkomaalaisia triathlonisteja, mikä nostaa varmasti kisan tasoa- vaikka suuri osa ulkomaalaisista onkin juniorisarjalaisia.

Miesten avoinsarja

Miesten avoimen sarjan kisassa viime vuoden pikamatkan Suomen mestari Veikka Saren on selvä ennakkosuosikki, sillä hän on osoittanut hyvää virettä voittamalla SM- duathlonin ja pääsemällä finaaliin kovatasoisessa Kielcen Eurooppa cupin osakilpailussa. Muista sijoituksista käydään varmasti todella kova kisa, sillä lähtölistoilla on Suomen lyhyen matkan kärkimenijöiden lisäksi iso joukko etenkin Ruotsin ja Viron junioreja. Suomalaisista ainakin Max Walther, Jere Helminen, Rene Vuorio, Teppo Malinen, Kim Harju ja Pyry Paloviita ovat taatusti mukana mitalitaistelussa. Heitä haastavat muun muassa Ruotsin ja Viron juniorilupaukset Leon Dahlin ja Robin Randoja.

Naisten avoinsarja

Naisten kilpailusta tulee myös varmasti erittäin jännittävä. Siinä voitostakin voi kamppailla tosissaan useampi nainen. Viime vuoden pikamatkan Suomen mestari Julia Kekkonen on vahva suosikki, mutta kovan vastuksen hänelle antavat varmasti paitsi kovakuntoiset suomalaiset Iida Reini ja Kaisa Keränen, myös viime vuoden Irlannin mestari Emma O’Brian, Ruotsin tämän kevään duathlonmestari Ella Ohlsson sekä Latvian huippulupaus Beate Jansone.

Nuoret

Tänä vuonna alle 17- ja 15- vuotiaiden sarjat kilpaillaan omana lähtönään, koska ei olisi ollut turvallista kasvattaa avoimen sarjan lähtöjä enää yhtään suuremmiksi kuin ne nyt ovat. Myös näistä starteista tulee kuitenkin todella mielenkiintoiset, koska myös niissä on hyvin osallistujia- sekä Suomesta, että ulkomailta.