Almere 2022 Ennakko - Smurffit pinteessä

9.9.2022

Tulevana lauantaina 10.9.2022 Hollannin Almeressa ratkotaan pitkän matkan EM-mitalit. Miesten Elite-sarjassa Suomea edustamaan lähtee Turun puolimatkan SM-kisan kärkinelikko Juha-Matti Halonen, Tero Setola, Juuso Manninen ja Joona Tuikka. Haasteen tarjoaa laaja lista nuoria tulevaisuuden tähtiä etenkin Saksasta ja Hollannista. Suomella kuitenkin miesten kisan kolmanneksi isoin joukkue. Pyöräilyyn vauhtia tuon kaikkien aikojen nopeimman täydenmatkan pyöräosuuden ajanut Andrew Starykowicz. Ikäsarjoissa Suomen viisihenkinen joukkue lähtee ennakkoluulottomasti hakemaan jalometallia kotiin viemiseksi. 

Juha-Matti “Jupu” Halonen – tavoiteaika Suomen TOP3:en joukkoon

Kisakausi 2022 on itselleni tavallaan come back -vuosi edellisen jäädessä kokonaan välistä. Harjoitusvuosi on sujunut hyvin, vaikka kevään lopussa tulikin pieni takapakki treenaamiseen. Kesä on sujunut kuitenkin nousujohteisesti, ja Turun puolimatkan Suomen mestaruuden jälkeen olen saanut tehtyä hyvän treenijakson tähän kauden päättävään pitkän matkan EM-kisaan. Kisa on meille suomalaisille kisaajille tavallaan "epävirallinen SM-kisa", koska Turun puolikkaan koko kärkinelikko on myös täällä edustamassa ylpeästi Suomea. Oma tavoite on kuitenkin kunnioittaa matkaa ja yrittää tehdä nousujohteinen suoritus, ja lopussa katsotaan mihin se riittää. Sijoituksiin ei voi itse vaikuttaa, mutta toivottavasti mahdollisimman lähelle 8h aikaa näyttää kello maalissa viivan ylitettyäni. 

Tero Setola - Kutsuuko AG tämän kisan jälkeen, tulos tai ulos? 

Kisakausi on mennyt hieman alustavien suunnitelmien vastaisesti. Talvella lisätyt harjoittelumäärät sekä keväällä normaalia enemmän vauhtikestävyysharjoittelua juoksussa ilmeisesti nostivat kokonaiskuormitusta hieman liikaa ja kauden ensimmäinen kisa Mallorcalla jäi kesken nivusvamman vuoksi. Vamma haitta juoksuharjoittelua koko kesän, joten pyöräharjoittelua tuli enemmän. Se nostikin hyvin pyörän suorituskykyä ja pyöräilyn SM-kisoissa meno oli raikasta. Turun puolikkaalla elokuun alussa sain vähäisestä juoksusta huolimatta tasavahvan kisan tehtyä. Tämän jälkeen sain tehtyä suunnitellusti progressiivisen 3 viikon harjoittelublokin kohti Almeren kisaa. Kisaan lähdetään odottavaisin mielin. Viivalla on paljon kovia nuoria, joten alusta asti uinnissa meno tulee olemaan kovaa jotta pääsee ajamaan pyöräryhmiin. Paukut kuitenkin säästetään juoksuun ja toivotaan että jalat kestää maratonin huolimatta vähäisistä juoksumääristä. Hienoa lähteä haastamaan muita vahvalla Suomen joukkueella.

Juuso Manninen - Lipsahtaako uinti 50+min puolelle?

Rikkonaisen kesän jälkeen viivalle lähdetään pitämään hauskaa ja nauttimaan kovasta kisasta. Uinti on kulkenut hyvin ja toiveissa olisi päästä isojen pyssyjen mukaan pyörälle. Jos tähän päälle pystyy juoksemaan, niin mahikset on varmasti parantaa viime vuonna samassa kisassa syntynyttä ennätystä 8:30. 

 Joona Tuikka - viime vuonna tuhoutui Kienlen jalat, onko tänä vuonna Starkyn vuoro? 

Turussa sattuneen kaatumisen jälkeen oli epävarmaa pääsenkö starttaamaan lainkaan Almeressa. Murtuneet kylkiluut sekä juminen selkä on nyt kuitenkin kunnossa. Sain useamman viikon ehjää harjoitteluakin alle ja pääsen onneksi lauantaina starttaamaan. Toivottavasti kulku on hyvää ja pääsen ottamaan Terosta ja Juusosta revanssia.

 

Suomalaiset viivalle:

 M Elite
Joona Tuikka

Juuso Manninen

Tero Setola

Juha-Matti Halonen

 

M45-49

Mikael Löfqvist

 

M50-55

Alex Stubb 

 

N50-54

Satu Pippola

 

N55-59

Päivi Rantala

Tuula Perkiö

 
Lähtölistat:

https://triathlon.org/events/start_list/2022_europe_triathlon_challenge_long_distance_championships_almere/546980 

Liveseuranta:

https://live.challenge-family.com