Tiina Krusberg

Tiina Krusberg, IBD Triathlon

 

Sertifioitu urheilufysioterapeutti, kestävyysurheiluvalmentaja Helsinki

Oma urheilutaustani on lapsena ja nuorena varsin monesta lajista, mutta pisin ja menestyksekkäin urheilu-ura on tehty muodostelmaluistelussa. Kestävyyslajien pariin päädyin lopulta pysyvästi luistelun loputtua n. 14 vuotta sitten. Triathlonin eri matkojen lisäksi olen juossut pari polku-ultraa sekä lyhyempiä reissuja fiiliksen mukaan. Tällä hetkellä päälajini on maantiepyöräily, mutta pyrin joka vuosi osallistumaan myös vähintään yhteen triathlontapahtumaan.

Triathlon tuli mukaan alusta saakka myös työn puolesta, kun toimin fysioterapeuttina konsulttina parissa seurassa. Tämän jälkeen halusin kouluttautua vielä lisää valmennuspuolelle.

Työskentelen triathlonin lisäksi muidenkin lajien parissa fysiikkavalmennus- ja (kunto)testauspuolella.

Olen valmentajana erityisen kiinnostunut lajien teknisestä ja biomekaanisesta puolesta sekä siitä, miten saadaan vietyä tekemistä eteenpäin urheilijan/harrastajan tasosta riippumatta. Pilkettä ei silmäkulmasta puutu ja haluankin, ettei urheilija unohda nauttia siitä, mitä tehdään, vaikka tavoitteellisesti tehtäisiinkin.

Valmennettavia minulla on ollut vuosien aikana laidasta laitaan, sekä yksilöitä että ryhmiä, aina kuntoilijoista tavoitteellisiin kilpaurheilijoihin. Olen myös fysioterapeutin roolissa tukemassa suomalaisia kilpatriathlonisteja urallaan.

Minulla on kokemusta työskentelystä eri seuroissa, niin isoissa kuin pienemmissäkin. Viimeiset puolitoista vuotta olen ollut osaltani vetovastuussa seuramme triathlonjaoston toiminnasta ja sen kehittämisestä. Samalla on kasvanut into haastaa itseään lisää ja antaa oma panoksensa myös laajemmin lajin eteenpäin viemiseen. Yksi tavoite on olla vahvasti mukana kehittämässä lajin valmennuspuolta. 

Pidän myös erityisen tärkeänä eri seurojen kuin myös lajien välistä yhteistyötä ja haluaisinkin olla mukana rakentamassa enemmän siltoja seurojen ja eri triathlonin osalajien toimijoiden välille. 

Hallituksen mahdollisena jäsenenä haluaisin auttaa omalta osaltani lajin ja lajiyhteisön kehittämisessä.

 

Tiina Krusberg

Urheilufysioterapeutti (sert.)
Triathlon- ja kestävyysvalmentaja
Urheiluravitsemusvalmentaja

Certified Sports Physiotherapist
Certified Endurance Coach
Certified Sport Nutrition Coach