Seuraesittelyt

Marika Langenoja-Suvitie

Minun seurani: Kajo Triathlon

Olen Marika Langenoja-Suvitie, 41-vuotias, 3 lapsen äiti, intohimoisesti urheiluun suhtautuva sisupussi. Toimin Kajo Triathlonin valmentajana. Olen harrastanut kilpaurheilua lähes 30 vuotta, ensin yleisurheilussa (7-ottelu) ja sittemmin triathlonissa ja tempopyöräilyssä SM-tasolla. Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja toimin päätoimisesti luokanopettajana.

Valmentaminen on kiinnostanut minua pitkään ja olen kouluttautunut työni ohessa triathlonliiton valmentajakoulutuksissa aina 3 tasoon asti ja tammikuussa 2021 suoritin myös ammattivalmentajatutkinnon. Lisäksi olen suorittanut Itä-Suomen yliopistossa urheiluravitsemuksen perusopinnot. Koulutus on tuonut uuden tietotaidon lisäksi vahvistusta omiin näkemyksiin ja tärkeää verkostoa ympärilleni. Aktiivisen kilpaurani jälkeen haaveenani on keskittyä vielä enemmän valmentamiseen. Tällä hetkellä minulla on seuran valmennuksen lisäksi muutamia henkilökohtaisia valmennettavia.

Kajo Triathlon

Vuonna 2015 ”aktivoimme” treeniporukkamme kanssa Valkealan Kajon triathlonjaoston ja pitkän urheilutaustani perusteella otin vastuun seuran yhteisharjoituksien ohjaamisesta. Jaosto aloitti käyttämään tuolloin kilpailutoiminnassa nimeä Kajo Triathlon.  

Kajo Triathlon tarjoaa jäsenilleen kolme kertaa viikossa yhteisharjoitukset, kaksi kertaa uintia ja kerran juoksu- ja lihaskuntoharjoitukset juoksuradalla. Minun vastuullani on suunnitella ja ohjata harjoitukset. Jäseniä jaostossa on n. 30–40 vuosista riippuen. Harjoituksissa aktiivisesti käyviä on kuitenkin vain murto-osa tästä. Joukossamme on niin kuntoilijoita, itseään haastavia etreme-urheilijoita kuin myös SM-kisoissa mitaleita jahtaavia ikäluokkaurheilijoita. Syksyisin on alkanut aloittelijoille oma ryhmä lajin pariin pääsemiseksi.

Lapsia mukana toiminnassamme on vasta muutama. Lasten ja nuorten harrastusryhmien aloittaminen on ollut kehityskohteenamme. Olemme järjestäneet lapsille pienimuotoisia, paikallisia triathlonkisoja. Kisoissa on ollut joukko iloisia osallistujia. Kouvola tunnetaan ehkä paremmin joukkuelajeistaan, joten triathlon ei ole vetänyt nuoria triathlonin pariin aktiivisesti. Ryhmien perustaminen vaatisi enemmän valmennusresurssejakin.  

Aktiivinen toiminta on ollut koronaviruksesta johtuen nyt vähäistä. Odotamme, että virus hellittää ja rajoitukset väistyvät, jolloin pääsemme taas yhdessä treenailemaan.