Triathlonin valmennuskeskus Turku

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Triathlonin valmennuskeskuksen tarkoitus on tukea Suomalaisten triathlonistien nousua kansainväliseen menestykseen- laadukkaan valmennuksen ja asiantuntijatoiminnan, hyvien olosuhteiden sekä innostavien treenikaverien avulla. Suomen Triathlonliitto, Turun Seudun Urheiluakatemia ja Olympiakomitea yhdessä rahoittavat valmennuskeskusta.

 Valmennuksesta vastaa Triathlonliiton valmennuspäällikkö Mika Luoto. Muina valmentajina toimivat uintivalmentaja Aija Hakala, urheiluakatemian fysiikkavalmentajat sekä muut asiantuntijat.

Valmennuskeskukseen valitaan urheilijoita vuosittain kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Kausiksi 2022-2024 Valmennuskeskukseen on valittu
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠Ville-Valtteri Salonen, Teppo Malinen, Ida Kontkanen ja Alexandra Arenius.

Haku on avoin kaikille triathlonia määrätietoisesti tekeville urheilijoille, mutta pääpaino on aikuisurheilijoissa (korkeakouluopiskelijat, ammattilaiset tai työelämässäkin olevat triathlonistit). Myös potentiaaliset toisen asteen opiskelijat voivat hakea keskukseen.
Valinnat tehdään pääosin heinäkuussa, mutta tarpeen mukaan valinnoissa voidaan huomioida vielä loppukauden näytötkin.

Valmennuskeskukseen valitaan erikseen huippuryhmä ja harjoitusryhmä.

Huippuryhmän urheilijat saavat valmennuskeskuksessa:
•    osallistua akatemian triathlonryhmän kaikkiin harjoituksiin

•    yksilöllistä valmennusta ja testausta Akatemian valmentajien toimesta

•    Akatemian asiantuntijatoiminnat ilmaiseksi: fysioterapia, psyykkinen -, ravinto- ja fyysinen valmennus, testaus sekä terveydenhuolto.

Harjoitusryhmän urheilijat saavat valmennuskeskuksessa:
•    osallistua suurimpaan osaan akatemian triathlonryhmän harjoituksista

•    ryhmätason asiantuntijapalveluita

•    valmennusapua ja testausta akatemiavalmentajilta (osittain maksullista)

Valmennuskeskuksen huippuryhmään pääsyn kriteerit:
-Mitalisija SM-kisojen avoimessa sarjassa tai hyvät kansainväliset näytöt elite-sarjoissa (vuosina 2021-2022).
-Tavoitteet ja potentiaali menestyä kansainvälisissä triathlonkisoissa elite-sarjassa ja sitoutuminen harjoitteluun tavoitteiden toteuttamiseksi.
 
Valmennuskeskuksen harjoitusryhmään pääsyn kriteerit:
Hyvä menestys SM-kisojen avoimessa sarjassa tai kv-kisoissa elite-sarjoissa tai mitali SM-kisojen U19- tai U23-sarjoissa (kaikki vuosina 2021-2022) .

Valmennuskeskuksen Huippuryhmään kuuluu kaudella 2021-2022 kolme triathlonistia: Henrik Goesch, Veikka Saren ja Mikko Karppinen.
Harjoitusryhmään kuuluu 11 urheilijaa, jotka kaikki ovat SM-mitalitason urheilijoita joko nuorten sarjoissa tai avoimessa sarjoissa:
Iida Reini, Viljami Valli, Elias Kuusisto, Ilkka Utriainen, Jere Helminen, Vuokko Suomäki, Otto Loukkalahti, Tuula Vesalainen, Jenny Vuori ja Akseli Ylikoski sekä Astrid Snäll joka harjoittelee kuitenkin pääosin USA:ssa.