Age Group Team Finland

Age Group Team Finland

Masters-urheilun suosio kasvaa kaikkialla maailmassa, sillä yhä useammat aikuiset valitsevat aktiivisen ja terveellisen elämäntavan. Suomen Triathlonliitto vastaa tähän suosioon kokoamalla tavoitteelliset Masters-urheilijat yhteen ja järjestämällä tälle Age Group Teamille (AGT) yhteisiä tapahtumia kuten leirejä ja kisareissuja.

Vaikka Masters-urheilu luokitellaan harrasteliikunnaksi, kilpaillaan useiden mestaruuskilpailujen yhteydessä myös Masters-sarjoissa. Näissä sekä urheilijoiden tavoitteet, että suoritukset voivat olla erittäin korkeatasoisia. Kansainvälisissä arvokisoissa yleinen sarja on tarkoitettu useimmiten ainoastaan ammattilaisille ja Masters-sarjat harrastajille. Joskus Masters-sarjojen mestaruudet ratkaistaan kuitenkin vasta Masters-sarjoista eli 35-vuotiaista eteenpäin, jolloin kilpailu yleisessä sarjassa on fyysisten syiden takia haastavaa ja vinoutunutta.

AGT:N TARKOITUS

Suomen Triathlonliitto vastaa AGT:n toiminnasta, ja sen tavoitteena on kehittää suomalaisia Masters-urheilijoita edustamaan Suomea kansainvälisissä mestaruuskilpailuissa. AGT toimii omarahoitteisena amatöörimaajoukkueena.

AGT:N VISIO

AGT kokoaa yhteen lajilleen omistautuneita Masters-triathlonisteja, ja sen pitkän tähtäimen tavoitteena on yhdessä kehittää AGT:stä menestyvä amatöörimaajoukkue.

AGT:N TOIMINTA

AGF:n toiminta on omarahoitteista, eli sen jäsenet vastaavat omista kilpailu- ja harjoittelukustannuksistaan. Liitto järjestää AGT:lle vuosittain 1–2 on kotimaan viikonloppuleiriä ja 1–2 ulkomaan leiriä. Lisäksi AGT:n jäsenet valitsevat 1-3 kansainvälistä kilpailua ”tavoitekilpailuikseen”, joihin AGT järjestää matkan joukkueenjohtajien ja tukijoukkojen kera.

AGT:N JÄSENYYS

Voit edustaa Age Group Team Finlandia, jos olet Suomen kansalainen ja Suomen Triathlonliittoon kuuluvan seuran jäsen, sinulla on kansainvälinen kilpailulisenssi, oma Suomen Triathlonliiton kisa-asu ja kilpailukuntosi riittää kansainvälisiin mestaruuskilpailuihin.

AGT:N TOIMINTAOHJEET

Edustaessasi Suomea sinun tulee kaikissa yhteyksissä esiintyä maasi ja lajisi arvolle sopivalla tavalla. Sinun tulee noudattaa voimassa olevia kilpailusääntöjä ja tietenkin sanoutua irti dopingista kaikissa muodoissaan. Jokaisen AGT kuuluvat urheilijan tulee suorittaa Puhtaasti paras verkkokoulutus!

JÄSENHAKEMUS

OSTA JÄSENYYS JA/TAI KV-LISENSSI

OSTA KISA-ASU

ITU:n KISAKALENTERISTA LÖYDÄT KV-KISAT

Age Group Team Finland

Panu Lieto
+358 505528593

Jussi Lotvonen
+358 440836838

agegroup@triathlon.fi