Triathlonliiton liittojäsenyys ja lisenssit harrastajille

Suomen Triathlonliton liittojäsenyys- ja lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto kuuluu Kansainvälisen Triathlonliiton (International Triathlon Union, ITU) alaisuuteen ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa.

Mikä on liittojäsenyys?

Triathlonliiton sääntöjen mukaan sen jäsenseurojen jäsenmaksu on 16 € per aikuisjäsen ja 10 € per juniorijäsen. Tämä liiton jäsenmaksu maksetaan Suomisport järjestelmässä. Seurat voivat maksaa tämän maksun kootusti viemällä jäsenensä järjestelmään ja maksamalla heistä kaikista jäsenmaksun tai jäsenet voivat itse käydä maksamassa tämän liittojäsenyyden Suomisportissa. Seurojen tulee kummassakin tapauksessa huolehtia siitä, että kaikista sen triathlonharrastajista tämä liittojäsenmaksu hoidetaan ajallaan.

SM- ja kansalliset kisat - liittojäsenyys

SM- sekä kansallisiin kilpailuihin ei ole myynnissä erillistä kilpailulisenssiä. Näihin kilpailuihin voi ilmoittautua ja osallistua, vaikka ei olisikaan minkään seuran jäsen. SM-mitalin voi sen sijaan saada ja viralliseen SM-tulosluetteloon merkitään vain ne urheilijat, jotka edustavat Suomen Triathlonliiton alaista rekisteröitynyttä jäsenseuraa, henkilön tiedot löytyvät Suomisport järjestelmästä ja liiton jäsenmaksu kilpailijan osalta on suoritettu kuusi vuorokautta ennen kilpailua. Pelkkä Triathlonliiton alaisen seuran jäsenyys ei siis riitä vaan kilpailijalla tulee olla myös liittojäsenyys hankittuna edustamaansa seuraan ennen määräajan umpeutumista!

SM-kilpailujen yleinen sarja sekä sarjat U23, U19 ja U17 sekä paratriathlon

SM-kisojen yleisessä sarjassa ja junioreiden sarjoissa U23, U19 ja U17 sekä paratriathlonissa voivat kilpailla vain ne urheilijat, jotka edustavat Suomen Triathlonliiton alaista rekisteröitynyttä jäsenseuraa, joiden tiedot löytyvät Suomisport järjestelmästä ja liiton jäsenmaksu kilpailijan osalta on suoritettu kuusi vuorokautta ennen kilpailua.

 

Kansainvälinen kilpailutoiminta (KV-lisenssi)

Osallistuaksesi kansainväliseen kilpailuun (ITU:n, ETU:n arvokilpailut, Ironman, Challenge, jne.), sinulla tulee olla voimassa oleva kansainvälinen lisenssi (KV). Lisenssikäytäntö koskee kaikkia kilpailuita riippumatta, missä ne järjestetään. Tämä koskee myös Suomessa järjestettäviä KV-kilpailuita. Käytäntö koskee myös ulkomaalaisia, jotka osallistuvat Suomessa järjestettävään kilpailuun.

Jos olet Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen, voit hankkia kansainvälisen vuosilisenssin (KV-lisenssi), jonka hinta on 17€. Suomen liiton KV-lisenssi kelpaa useimmissa Euroopassa järjestettävissä kilpailuissa ja maissa. Lisenssi käy myös useimmissa Euroopan ulkopuolisissa maissa, mutta varmista aina ennen kilpailumatkaasi kohdemaan lisenssikäytäntö.

Mikäli et ole Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen tai et tarvitse koko kauden kattavaa lisenssiä voit hankkia Suomessa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin (Lahti IM ja Turku Challenge) päiväkohtaisen lisenssin hintaan 5€. Hinta on sama myös ulkomailta Suomeen kilpailemaan tuleville urheilijoille, ellei heillä ole oman maan ITU:n alaista KV-lisenssiä. Suomen Triathlonliitto myy päivälisenssiä kaikkiin kotimaassa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin etukäteen ostettuna Suomisportissa tai kilpailupaikalla osanoton varmistuksen yhteydessä.

Mikäli kilpailumatkasi kohdistuu ulkomaille, varmista aina kohdemaan päivälisenssikäytäntö. Useimmiten se on mahdollista ostaa 10-30€ hintaan. Yksittäisten maat voivat vaatia erillisiä lääkärintodistuksia tai muita dokumentteja lisenssinoston yhteydessä, jolloin hinta voi nousta tätäkin suuremmaksi. Tiedossa on myös, että esimerkiksi Ranska ei hyväksy suomalaista KV-lisenssiä.

Kansainvälisen kilpailulisenssin hankkiminen

Kansainvälinen lisenssi ostetaan Suomisportin kautta: https://www.suomisport.fi/. Lisenssimaksu (17,00 €/lisenssi vuonna 2019) maksetaan verkkopankkiin lisenssin oston yhteydessä. Ostosta ei saa enää erillistä korttia tai tulostetta. Lisenssi näkyy omassa profiilissasi.

Suomisporttiin löytyy mobiiliapplikaatio, jossa näkyvät kaikki sen kautta ostetut lisenssit, vakuutukset ja jäsenyydet.

 

OHE SUOMISPORTIN KÄYTTÖÖN TRIATHLONLIITON JÄSENYYDEN OSTAMINEN)

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen jäsenyyden ostoa)

 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.
 2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 
 3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.
 4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietoasi.
 5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.

Seurajäsenyyden ostaminen joko itselle tai lapselle (voi ostaa myös Suomisportin appista)

 1. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla:
  1. Ostamaan
  2. Jäsenyyden
 2. Valitse jäsenseurasi.
 3. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat jäsenyydet. Valitse joko 16 € (aikuisille) tai 10 € (lapsille).
 4. Valitse haluamasi maksutapa, rastita kaikki hyväksyttävät kohdat ja siirry maksamaan jäsenyys kohdasta ”Jatketaan maksamaan 16 €.”
 5. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet jäsenyyden tiedot profiilissasi.