Triathlonliiton liittojäsenyys ja lisenssit harrastajille

Suomen Triathlonliton liittojäsenyys- ja lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto on Kansainvälisen Triathlonliiton (World Triathlon) jäsenjärjestö ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa.

Mikä on liittojäsenyys?

Triathlonliiton sääntöjen mukaan sen jäsenseurojen jäsenmaksu on 20 € per aikuisjäsen ja 10 € per juniorijäsen. Tämä liiton jäsenmaksu maksetaan Suomisport järjestelmässä. Seurat voivat ostaa jäsenilleen liittojäsenyyden  tai jäsenet voivat itse käydä maksamassa tämän liittojäsenyyden Suomisportissa. Seurojen tulee kummassakin tapauksessa huolehtia siitä, että kaikista sen triathlonharrastajista tämä liittojäsenmaksu hoidetaan ajallaan.

SM- ja kansalliset kisat - liittojäsenyys

SM-kisoihin voi osallistua, jos kuuluu Suomen Triathlonliiton alaiseen jäsenseuraan ja tiedot liittojäsenyydestä löytyvät Suomisport järjestelmästä. Tämä henkilökohtainen liittojäsenmaksu kilpailijan osalta tulee olla ostettuna kuusi vuorokautta ennen kilpailua. Pelkkä Triathlonliiton alaisen seuran jäsenyys ei siis riitä vaan kilpailijalla tulee olla myös liittojäsenyys hankittuna edustamaansa seuraan ennen määräajan umpeutumista

 

Kansainvälinen kilpailutoiminta (KV-lisenssi)

Osallistuaksesi kansainväliseen kilpailuun (ITU:n, ETU:n arvokilpailut, Ironman, Challenge, jne.), sinulla tulee olla voimassa oleva kansainvälinen lisenssi (KV). Lisenssikäytäntö koskee kaikkia kilpailuita riippumatta, missä ne järjestetään. Tämä koskee myös Suomessa järjestettäviä KV-kilpailuita. Käytäntö koskee myös ulkomaalaisia, jotka osallistuvat Suomessa järjestettävään kilpailuun.

Jos olet Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen, voit hankkia kansainvälisen vuosilisenssin (KV-lisenssi), jonka hinta on 20€. Suomen liiton KV-lisenssi kelpaa useimmissa Euroopassa järjestettävissä kilpailuissa ja maissa. Lisenssi käy myös useimmissa Euroopan ulkopuolisissa maissa, mutta varmista aina ennen kilpailumatkaasi kohdemaan lisenssikäytäntö.

Mikäli kilpailumatkasi kohdistuu ulkomaille, varmista aina kohdemaan päivälisenssikäytäntö. Useimmiten se on mahdollista ostaa 10-30 € hintaan. Yksittäisten maat voivat vaatia erillisiä lääkärintodistuksia tai muita dokumentteja lisenssinoston yhteydessä, jolloin hinta voi nousta tätäkin suuremmaksi. Tiedossa on myös, että esimerkiksi Ranska ei hyväksy suomalaista KV-lisenssiä.

Kansainvälisen kilpailulisenssin hankkiminen

Kansainvälinen lisenssi ostetaan Suomisportin kautta: https://www.suomisport.fi/. Lisenssimaksu (20,00 €/lisenssi vuonna 2021) maksetaan verkkopankkiin lisenssin oston yhteydessä. Ostosta ei saa enää erillistä korttia tai tulostetta. Lisenssi näkyy omassa profiilissasi.

Suomisporttiin löytyy mobiiliapplikaatio, jossa näkyvät kaikki sen kautta ostetut lisenssit, vakuutukset ja jäsenyydet.

 

OHE SUOMISPORTIN KÄYTTÖÖN TRIATHLONLIITON JÄSENYYDEN OSTAMINEN)

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen jäsenyyden ostoa)

 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.
 2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 
 3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.
 4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietoasi.
 5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.

Seurajäsenyyden ostaminen joko itselle tai lapselle (voi ostaa myös Suomisportin appista)

 1. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla:
  1. Ostamaan
  2. Jäsenyyden
 2. Valitse jäsenseurasi.
 3. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat jäsenyydet. Valitse joko 20 € (aikuisille) tai 10 € (lapsille).
 4. Valitse haluamasi maksutapa, rastita kaikki hyväksyttävät kohdat ja siirry maksamaan jäsenyys kohdasta ”Jatketaan maksamaan 20 €.”
 5. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet jäsenyyden tiedot profiilissasi.