Lisenssit

Suomen Triathlonliton lisenssijärjestelmä

Suomen Triathlonliitto kuuluu Kansainvälisen Triathlonliiton (International Triathlon Union, ITU) alaisuuteen ja kansainväliset säännöt ohjaavat myös Suomen liiton toimintaa.

Kotimainen kilpailutoiminta

Voit ilmoittautua ja osallistua SM-kilpailuihin kansalaisuudesta tai edustamastasi seurasta riippumatta, mutta viralliseen SM-tulosluetteloon merkataan vain urheilijat, jotka edustavat Suomen Triathlonliiton alaista rekisteröitynyttä jäsenseuraa ja henkilön tiedot löytyvät Suomisport järjestelmästä.

Kansainvälinen kilpailutoiminta

Osallistuaksesi kansainväliseen kilpailuun (ITU:n, ETU:n arvokilpailut, Ironman, Challenge, jne.), sinulla tulee olla voimassa oleva erillinen kansainvälinen lisenssi (KV). Lisenssikäytäntö koskee kaikkia kilpailuita riippumatta, missä ne järjestetään. Tämä koskee myös Suomessa järjestettäviä KV-kilpailuita. Käytäntö koskee myös ulkomaalaisia, jotka osallistuvat Suomessa järjestettävään kilpailuun.

Jos olet Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen, voit hankkia kansainvälisen vuosilisenssin (KV-lisenssi), jonka hinta on 17€. Suomen liiton KV-lisenssi kelpaa useimmissa Euroopassa järjestettävissä kilpailuissa ja maissa. Lisenssi käy myös useimmissa Euroopan ulkopuolisissa maissa, mutta varmista aina ennen kilpailumatkaasi kohdemaan lisenssikäytäntö.

Mikäli et ole Suomen Triathlonliiton alaisen jäsenseuran jäsen tai et tarvitse koko kauden kattavaa lisenssiä voit hankkia päiväkohtaisen lisenssin hintaan 5€. Hinta on sama myös ulkomailta Suomeen kilpailemaan tuleville urheilijoille, ellei heillä ole oman maan ITU:n alaista KV-lisenssiä. Suomen Triathlonliitto myy päivälisenssiä kaikkiin kotimaassa järjestettäviin kansainvälisiin kilpailuihin etukäteen ostettuna Suomisportissa tai kilpailupaikalla osanoton varmistuksen yhteydessä.

Mikäli kilpailumatkasi kohdistuu ulkomaille, varmista aina kohdemaan päivälisenssikäytäntö. Useimmiten se on mahdollista ostaa 10-30€ hintaan. Yksittäisten maat voivat vaatia erillisiä lääkärintodistuksia tai muita dokumentteja lisenssinoston yhteydessä, jolloin hinta voi nousta tätäkin suuremmaksi.

Kansainväilsen kilpailulisenssin hankkiminen

Kansainvälinen lisenssi ostettaan SuomiSportin kautta: https://www.suomisport.fi/. Lisenssimaksu (17,00 €/lisenssi vuonna 2019) maksetaan verkkopankkiin lisenssin oston yhteydessä. Ostosta ei saa enää erillistä korttia tai tulostetta. Lisenssi näkyy omassa profiilissasi.

Suomisporttiin löytyy mobiiliapplikaatio, jossa näkyvät kaikki sen kautta ostetut lisenssit, vakuutukset ja jäsenyydet.

OHE SUOMISPORTIN KÄYTTÖÖN (KANSAINVÄLINEN LISENSSI TAI TRIATHLONLIITON JÄSENYYDEN OSTAMINEN)

Profiilin luominen Suomisporttiin (tehdään kertaalleen ennen lisenssin ostoa)

 1. Mene osoitteeseen www.suomisport.fi ja klikkaa sisään Suomisporttiin.
 2. Aloittaaksesi tilisi luomisen tai kirjautuaksesi sisään, anna puhelinnumerosi, johon voit vastaanottaa tekstiviestejä tai sähköpostiosoitteesi. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä omaa yhteystietoasi. 
 3. Jos käytit puhelinnumeroasi, saat tekstiviestinä kertakäyttöisen kirjautumiskoodin, jonka syöttämällä voit jatkaa tilisi luomista. Jos käytit sähköpostiosoitettasi, saat sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit jatkaa tilisi luomista.
 4. Anna loput tilin luomiseen tarvittavat tiedot ja klikkaa Luo tili. Alaikäisen lapsen huoltaja: käytä kaikkia omia tietoasi.
 5. Luotuasi tilisi näet oman profiilisi.

Lisenssin ostaminen (profiilin luomisen jälkeen)

 1. Kirjaudu profiiliisi ja aloita ostotapahtuma valitsemalla Osta lisenssi.
 2. Valitse oletko ostamassa lisenssiä itsellesi vai huollettavalle lapsellesi. Jos olet ostamassa lisenssiä lapsellesi, pyydetään sinua ensin täyttämään lapsesi tiedot. Alaikäiselle pelaajalle profiilin rekisteröi lapsen vanhempi oman profiilinsa kautta ("lisää lapsi" toiminnolla). Myös lapsen lisenssi lunastetaan aikuisen profiilin kautta.
 3. Näet sinun ikäisellesi liikkujalle myynnissä olevat lisenssit. Valitse haluamasi lisenssi.
 4. Valitse lisenssiseurasi. Edustusoikeutesi on sidottu valitsemaasi seuraan.
 5. Hyvältä näyttää, jatketaan maksamaan. Tämän jälkeen sinua pyydetään vielä täydentämään osoitetietosi, jos niitä ei vielä ole profiilissasi.
 6. Valitse haluamasi maksutapa ja siirry suorittamaan maksu: Maksun saajana lukee Maksuturva, joka toimii maksun välittäjänä. Maksun lisätiedoissa voi olla maininta myös Olympiakomiteasta, joka toimii järjestelmän ylläpitäjänä. Tämä on täysin ok.
 7. Suorita maksu valitsemallasi maksutavalla ja tämän jälkeen palaa myyjän palveluun. Saat ostoksesi maksutiedot sähköpostiisi ja näet ostamasi lisenssin ja vakuutuksen tiedot aina omassa profiilissasi.