Pirjo Tenhu

Urheilijaesittelyt 

Nimeni: Pirjo Tenhu

Edustamani seura: Triathlon Club Heinola

Näin olen päässyt triathlonin pariin

Kokeilin triathlonia Louhikon nuorisoseuran kisoissa Lahdessa ihan vaan huvikseni vuonna 2007. Tapahtuma järjestettiin kavereille ja tutuille Lahden urheilukeskuksessa. Kisa koostui 750m uinnista maauimalassa, 20 km pyöräilystä Hollolan kirkolle päin ja 5km juoksusta Pikku Veskulla.

Muutettuani Heinolaan 2009 osallistuin Triathlon Club Heinolan järjestämään kilpailuun, jossa uinti oli uimahallissa. Lajiin tutustuminen oli helpompaa näin, koska en ollut vielä tuolloin uinut lainkaan avovedessä kisailumielessä enkä omistanut märkäpukua.

Heinolan hienot harjoittelupuitteet ja mukavat seurakaverit imaisivat minut lajin pariin.

Täydennä lause

Triathlon on minulle tavoitteellinen tapa ulkoiluttaa, kehittää ja haastaa itseäni fyysisesti ja psyykkisesti mukavassa seurassa.

Palautumisvinkkini kovasta treenistä tai kisasta

Palautusjuomani on ananas, banaani, avokado, lime, mantelimaito smoothie. Lihakset rentoutan kylmässä järvivedessä.

Elämäni kohokohta triatlonistina

Se tunne, kun tytär kannustaa äitiään ihan tosissaan kiljuen ja Suomen lippua heiluttaen, on ihan parasta. Aikuiset tyttäreni ovat olleet kansainvälisissä kisoissa huoltajinani ja kannustajiani. Yhteisiä kisamatkojamme ovat olleet mm. Barcelona IM 2016, Zell Am See IM 70.3 2017 ja MM-kisa Etelä-Afrikka IM 70.3 2018.

Paras kirja, jonka olen lukenut

Paras, Erik Bertrand Larssen

Ihailen

Kissojen tapaa osata rentoutua, venytellä ja ottaa lungisti?

Haaveilen

Aikatauluttomasta elämästä. Ajasta, jolloin olisi mahdollisuus tavata läheisiä ja ystäviä ja tehdä pitkiä pyörälenkkejä lämpimässä. Kesästä.

Kutsun