Päivi Rantala

Urheilijaesittely

Nimeni: Päivi Rantala

Edustamani seura: HyPy Triathlon Team

Näin olen päässyt triathlonin pariin

Kaverin yllyttämänä osallistuin kesällä 2009 Vätternrundaniin, jonka jälkeen tuli palo kehittyä pyöräilyssä ja syksyllä 2009 löysin itseni Pajulahden triathlonkoulusta. Kerran kuukaudessa yhteiset treenit Pajulahdessa ja ryhmän yhteishenki olivat ihan huippua. Aloitin triathlonkoulun ajatuksella kehittää pyöräilyä, mutta keväällä 2010 juoksin elämäni ensimmäisen puolimaratonin Lahdesta Pajulahteen. Se tunne, joka valtasi saavuttuani Pajulahteen ja nähdessäni treenikaverini odottamassa minua ”maalissa”, oli tunteita täynnä. Rikoin omia uskomuksiani siitä mihin kykenen ja rajoituksia, joita lääkärit olivat vuotta aikaisemmin antaneet.

Kesällä 2010 osallistuin ensimmäiseen kisaan. Ensimmäisen kisan piti olla Joroinen, mutta paria viikkoa aikaisemmin oli Kiskon perusmatka, johon osallistuin ex-temporee. Kiskon kisan jälkeen olin jo koukussa lajiin. Tuntemattomien kannustus kisareitillä oli ensikertalaiselle kuin huumetta.  Kesän 2010 jälkeen ei ole kesää, jolloin en olisi tehnyt  ainakin yhtä puolimatkan kisaa.

Täydennä lause

Triathlon on minulle enemmän kuin harrastus. Se on sekä tuonut toisenlaista sisältöä elämään että palauttanut sen mistä nautin – paluun altaan reunalle. Näiden vuosien aikana olen saanut tutustua upeisiin ihmisiin, aikuisiässä luonut uusia ystävyyssuhteita, oppinut paljon harjoittelusta, valmentamisesta ja kasvanut ihmisenä. Triathlon auttanut myös vaikeiden vuosien yli.

Palautumisvinkkini kovasta treenistä tai kisasta

Hyvää ruokaa ja riittävästi nestettä. Eikä unta ei voi koskaan liiaksi painottaa.

Täsmähoitona palautumislahkeet ja säännöllinen hieronta.

Elämäni kohokohta triathlonissa

Näiden vuosien aikana on monia kohokohtia, mutta viimeisin on ehdottomasti piktän matkan EM -kisan maalitulo Almeressa  syksyllä 2019. Monien epäonnistumisten jälkeen tuli lähes täydellinen onnistuminen kisassa ja vielä täyden matkan kisassa. Maalisuoralla oli vaan aitoa sydämestä pursuavaa iloa onnistumisesta.

Paras kirja, jonka olen lukenut

Aki Hintsan Voittamisen anatomia

Ihailen

heitä, joilla on rohkeutta hypätä pois tutusta ja turvallisesta, jotta pääsevät toteuttamaan omia unelmiaan.

Haaveilen

Talven vietosta etelän lämmössä

Päivi kiittää Satua haasteesta ja haastaa Mikael Mårdin