Henrik Goeschin kauden avaus sateisessa Abu Dhabissa – Suomen seuraava Olympiatoivo?

2.3.2018

Henrik Goesch
Henrik Goesch
kilpailun startti
kilpailun startti
kilpailun startti
kilpailun startti
märkä pyöräreitti teki päivästä haastavan
märkä pyöräreitti teki päivästä haastavan

Henrik Goesch (Turku) avasi kilpailukautensa triathlonin maailmanmestaruussarjan osakilpailussa Abu Dhabissa (WTS Abu Dhabi) perjantaina 2.3. Tähtäimessä Henrikillä on Suomen ensimmäinen olympiapaikka triathlonissa ja Tokion 2020 olympialaiset.

World Triathlon Series on kahdeksan osakilpailun kilpailusarja, jonka voittaja kruunataan kauden päätteeksi lyhyenmatkan triathlonin maailmanmestariksi (eli sprintti- ja perusmatka). Sarjan avasi suomalaisille formuloista tutulla Abu Dhabin Yas Marina Circuit F1 –radalla järjestettävä WTS Abu Dhabi. Abu Dhabissa kisattiin sprinttimatkalla (750 m – 20 km – 5 km). Lähtölistalla oli muutamaa nimeä lukuun ottamatta kaikki maailman huiput ja joukossa myös Suomen Henrik Goesch.

Talviharjoituskauttaan Espanjan Alicantessa viettävän Henrikin tavoitteet kisaan näin harjoituskauden keskellä, oli lähinnä oman kunnon testaaminen suhteessa maailman terävimpään kärkeen. Jo ennen kisaa oli kuitenkin selvää, että avain sellaista ei olisi tänään luvassa. Kisaa edeltävällä viikolla Henrik nimittäin sairastui flunssaan, joka vei terävimmän kärjen suorituksesta. Jo uinnissa Henrik joutui antamaan periksi ja ui selvästi alle oman tasonsa.

Henrik oli kärkeä perässä vaihdon jälkeen ja lähti pyörällä tavoittelemaan edellä ajavaa ryhmää. Tänään kuitenkin myös olosuhteet olivat haastavat, sillä kisaa edeltävä päivänä ja koko kisapäivän aamun oli satanut ja näin ollen hiekkapölyn ja sateen yhdistelmä F1–radan pinnalla oli todella liukas. Henrikin, kuin myös monen muunkin, kilpailu päättyi valitettavaan kaatumiseen ja tästä seuranneeseen keskeyttämiseen. Henrikin lisäksi mm. yksi kisan ennakkosuosikeista ja erityisen vahvana ja taitavana pyöräilijänä tunnettu Norjan Kristian Blummenfelt kaatui ja keskeytti. Myös noin tunnin miesten maaliintulon jälkeen startanneessa naisten kisassa oli pyöräilyosuudella paljon kaatumisia ja keskeyttämisiä.

Keskeyttämisestä huolimatta Henrik jatkaa luottavaisin mielin kohti tulevaa varsinaista kilpailukautta. Olympiaranking pisteiden kerääminen alkaa toukokuussa ja vaikka tämän päivän kisa olikin pettymys, niin talvikauden harjoittelu on sujunut hyvin ja kehitys on ollut positiivista.

Miesten kilpailun viralliset tulokset:
https://www.triathlon.org/results/result/2018_itu_world_triathlon_abu_dhabi/320983 


Teksti ja kuvat: Markus Sali