Veikka Sarén jatkoon 17-vuotiaiden EM-kisoissa!

14.7.2017

Veikka Saren maalissa
Veikka Saren maalissa

Torstaina pidettiin Liettuan Panevezys:ssä ensimmäinen kilpailupäivä. Kaikki suomalaiset olivat mukana karsinnoissa. Kilpailupäivää väritti iltapäivällä alkanut rankkasade, joka teki vaihtoalueesta toisen uima-altaan. Osalta urheilijoista virtaava vesi siirsi kenkiä kilpailun aikana. Sateen lisäksi ilman lämpötila laski vain 14 asteeseen, minkä takia uintiosuus oli märkäpuku-uinti, vaikka veden lämpötila oli lähes 22 astetta. Kilpailussa nähtiin muutama paha kaatuminen, kun märällä tiellä urheilijat yrittivät jarruttaa mutkiin. Loppuillasta sade kuitenkin taukosi, mutta keli pysyi kuitenkin tasapuolisen märkänä kaikkien kuuden erän aikana.

Suomalaisista parhainta vauhtia piti Someron Veikka Sarén, joka oli omassa erässään 13. Sojoitus oikeuttaa B-finaalipaikkaan. Kisassa Veikka tuli rantaan sijalla 17. ja pääsi heti alussa hyvään peesi porukkaan. Valitettavasti porukassa ei pidetty koko ajan vauhtia yllä, vaan osa matkasta nautiskeltiin ja ison ryhmän vauhti tippui välillä lenkkivauhdiksi. Juoksu osuudelle lähdettäessä Veikalla oli pieni mahdollisuus finaali paikkaan, mutta edes erän nopein juoksu ei nostanut Veikan sijoitusta sijaa 13 korkeammalle. A-finaalipaikka jäi noin 20s päähän ja tälle päivälle jää jännitettävää noustaanko varasijoilta A-finaaliin.

Kalle Turunen oli erässään 21 ja kärkkyy nyt B-finaali paikkaa varasijalta. Kallella oli hyvä pyöräilyosuus. Hän pystyi nousemaan pyöräilyosuudella yli 10 sijaa ylöspäin, mutta juoksussa muutama selkä pääsi karkaamaan ja samalla suora jatkopaikka jäi varmistumatta.

Tytöissä Oona Karttunen sijoittui sijalle 23. Oonalla oli erässään toiseksi nopein T1 vaihto, mutta sekään ei riittänyt pyöräily letkoihin pääsyyn. Tästä syystä myös juoksun alku oli odotettua tahmeampaa. Lopussa juoksu alkoi kuitenkin kulkemaan kun pyöräilyn väsymys jäi taakse.

Tuuli Janhunen oli omassa erässään 24. Tuulille ei myöskään löytynyt sopivaa pyöräily letkaa ja yksin pyöräily tyhjensi Tuulin jalat, jonka takia myös juoksu osuus oli nahkeaa.

Nuoresta joukkueesta kaikki muut paitsi Oona ovat edustuskelpoisia 17-v kisoissa myös ensi vuonna eli talveksi on kotiläksyjä tehtävä ahkerasti, jotta saavutamme Euroopan kärki maita ennen ensi kautta.