Paratriathlonin MC jatkui Italiassa, Lilja jatkoi voittoputkeaan!

10.7.2017


Paratriathlonin maailman cup jatkui kuumissa olosuhteisessa Italian Iseossa. Paahtavassa helteessä käyty kilpailu oli erittäin kovavauhtinen, vaikkakin kuumuus verotti juoksuvauhtia. Liisa Lilja jatkoi Kitzbühelin EM-kilpailuissa alkanutta voittoputkeaan, halliten omaa PTS 2 luokkaansa heti alusta lähtien. Kilpailu käytiin päivän kuumimpaan aikaan ja erityisesti kaupungin ytimessä ollut juoksuosuus oli urheilijoille todella ankara. Yli 37 asteen lämpötila vanhan kaupungin kortteleissa sai viiden kilometrin juoksuosuuden tuntumaan todella pitkältä.

Lämpimästä kelistä huolimatta paratriathlonin säännöissä märkäpuvun käytön kieltävä vedenlämpötilan raja on niin korkea, että uinti suoritettiin märkäpukuja käyttäen. Lilja nousi vedestä oman luokkansa kärkinaisena reilulla erolla seuraaviin. Jo ennen kisaa tehty taktiikka kilpailla samaan aikaan startanneiden, omaa luokkaa vähemmän vammattomien PTS3 naisten kanssa, oli hyvä ratkaisu. Se takasi mm vauhdikkaan pyöräilyosuuden, vaikkakin paratriathlonissa peesaaminen on kiellettyä. Mutta jo muiden kilpailijattarien lähellä olo antaa positiivista virtaa myös omaan suoritukseen.

Hyvin sujunut pyöräily takasi erinomaiset lähtöasemat juoksuosuudella, jossa Lilja piti helposti kärkipaikkansa. Viimeinen vajaa kahden kilometrin kierros tuntui jo jaloissa sekä kuumuutena koko kropassa. Lilja onnistui pitämään vauhtinsa tasaisena ja kahden vuoden takaiseen kilpailuun verrattuna, kokonaisaika parani noin 10 minuutilla. Kehittynyt vauhti näkyi erityisesti pyörä- ja juoksuosuudella. Silloinkin kilpailtiin äärimmäisen kuumissa olosuhteissa, joten aikoja pystyy vertaamaan hyvinkin keskenään ja kehitystä kahden vuoden aikana on tapahtunut merkittävästi.

”Tämä oli enemmänkin testikisa tulevia kilpailuja ajatellen, mutta oli kyllä todella kuuma kilpailu. Tuntui että juoksuosuudelta ei selviä maaliin. Voitto lämmittää aina ja kisa antoi hyvää dataa tämän hetken kunnosta. Nyt heinäkuun lopulla on WTS-sarjan osakilpailu Kanadassa, jossa on mukana kaikki luokkamme parhaat, ja syyskuun puolessa välissä on kauden päätähtäin, eli Rotterdamin MM-kilpailut. Tämä kilpailu kertoi sen, että kahden vuoden aikana tehty työ ei ole mennyt hukkaan, vaan kehitystä on tullut reilusti. Nyt pikku palauttelut ja valmistautuminen Edmontonin kisaan. Se on todella tärkeä ja kova kilpailu, jossa saa taas mitattua oman tasonsa”, puntaroi Lilja kilpailuaan sekä kauden jatko-ohjelmaansa.

Paratriathlonkausi jatkuu triathlonin kovatasoisimman sarjan (WTS) osakilpailulla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Sen jälkeen suunnitelmissa on Espanjan leiri, mahdollisesti parapyöräilyn MM-kilpailut Etelä-Afrikassa ja päätähtäimenä 15.9.2017 kisattava MM-kilpailu.

Tulokset: http://www.triathlon.org/results/result/2017_iseo_franciacorta_itu_paratriathlon_world_cup