Tutustu Soveltavaan triathloniin

9.3.2017

Vauhtia ja liikunnan riemua jokaiselle!

Triathlon ei ole vain kovakuntoisten urheilijoiden laji, vaan se sopii melkein kaikille. Jokainen, joka osaa tai pitää uimisesta, juoksemisesta tai pyöräilystä, voi kokeilla tai harrastaa lajia. Lajia voidaan soveltaa jokaiselle sopivaksi esimerkiksi liikuntasuorituksen määrän, pituuden, haasteellisuuden ja mahdollisten apuvälineiden mukaan.

Lajin puitteissa voi tavata myös muita triathlonin harrastajia ja osallistua erilaisiin triathlontapahtumiin. Kannatta myös suunnata esimerkiksi paikallisen triathlonseuran tapahtumiin hakemaan oppia.

Monissa triathlontapahtumissa on niin kutsuttuja Soveltava triathlon -lähtöjä, jotka on tarkoitettu eritystukea tarvitseville liikkujille. Siinä pyritään huomioimaan jokaisen liikkujan yksilölliset tarpeet, kehitysvaihe, valmiudet, ja kiinnostuksen kohteet. Liikkujan mahdollinen liikuntarajoite tai –vamma, diagnoosi tai sen puute eivät ole esteitä osallistumiselle. Kuitenkin on varmistettava, että liikkujan terveydentila sallii osallistumisen. On suositeltavaa, että eri lajeja ja mahdollisten apuvälineiden käyttöä lajeissa on harjoiteltu etukäteen.

Tietoa ja apua triathlonin aloittamiseen saa esimerkiksi Soveltava triathlon- tapahtumista ja –leireiltä. Tämän kesän triathlon tapahtumissa mm. Sääksi triathlon, Vantaa triathlon, Teisko triathlon, Finntriathlon Joroinen, Helsinki City triathlon ja Virpiniemen triathlon, on myös kaikille avoimia Soveltava triathlon-sarjoja.

Soveltava Triathlon-kilpailut järjestetään yhteistyössä Triathlonliiton, eri urheiluseurojen ja tahojen kanssa. Invalidisäätiö Orton sponsoroi Vantaan triathlon Soveltava triathlon-lähtöä tarjoamalla kilpailijoiden osallistumismaksun.

Lisätietoja:
Erwin Borremans
Erityisliikunnan opettaja ja Special Olympics triathlon päävalmentaja 
puh. 040-7070 8
erwin.borremans(at)keskuspuisto.fi