Paratriathlonistit avaavat kisakautensa Etelä-Afrikassa

19.3.2016

Kuvassa Liisa aamun pyöräilytreenin jälkeen kisahottelin pihalla. Kuva: Marko Törmänen
Kuvassa Liisa aamun pyöräilytreenin jälkeen kisahottelin pihalla. Kuva: Marko Törmänen

Rion paralympialaiset antavat lisää jännitystä ja sutinaa alkavaan triathlonkauteen. Paratriathlonin MC-kausi alkaa sunnuntaina 20.3.2016 Etelä-Afrikan East Londonissa. Suomea kilpailuissa edustaa viime vuoden EM-hopeamitalisti Liisa Lilja.

Liisan luokka on yksi Rion kilpailuluokista, eli naisten PT 2 luokka. Hän teki viime vuonna todellisen läpimurron kansainväliseen paratriathlonin kärkeen, ottamalla uransa ensimmäisen arvokilpailumitalin Geneven EM-kilpailuista. Tämän lisäksi Lilja sijoittui jokaisessa käymässään MC kilpailuissa palkintopallille ja Chicagon todella kovatasoisessa MM-kilpailuissa hän oli neljäs.  Tulevan Rion kilpailupaikan suhteen tilanne näyttää tällä hetkellä todella valoisalta, sillä ranginpisteitä kertyi sen verran mukavasti viime kaudella, että Lilja on Rio ranginkissa sijalla neljä uuden kauden kynnyksellä.

Kulunut harjoituskausi on Liisalla sujunut hyvin. Hän on kotimaan harjoittelun lisäksi leireillyt ahkerasti mm. Lanzarotella sekä manner Espanjassa, Benidormin ja Torreviejan maastoissa. Hyvin menneen viime kauden jälkeen itseluottamus on kasvanut mutta toki kauden avauskilpailu on aina jännittävä tapahtuma. ”Tiedän harjoitelleeni hyvin, mutta kilpailuvauhti on arvoitus. Todella kiva päästä kisaamaan ja aloittamaan uusi kausi ja nähdä missä mennään muihin nähden. Kaudesta tulee pitkä ja päätähtäin on toki syyskuun Rion kilpailussa. En ole ennen käynyt Afrikassa, joten uusi kokemus tämänkin”, toteaa hyväntuulinen Lilja matkapäivän päätteeksi aurinkoisesta East Londonista.

Harmittavasti Suomen toinen kansainvälisen tason paratriathlonisti Jussi Lotvonen ei saanut tarpeeksi ajoissa kilpailupaikkaa tähän kilpailuun. Rankingsysteemi on todella kova ja Lotvosen luokka on erittäin kovatasoinen ja luokassa on paljon kovia urheilijoita. ”Harmittaa toki Jussin puolesta, sillä hän teki täällä viime vuonna todella hyvän kilpailun ja Rion paikan suhteen jokainen kilpailu olisi erittäin tärkeä. Toivotaan, että hän pääsee huhtikuussa Australian MC-kilpailuun mukaan ja sitä kautta antamaan näyttöjä Rion suhteen. Liisan osalta uskon hyvään kisaan, jos kaikki menee hyvin eikä mitään ylimääräisiä haavereita satu”,  paratriathlonin lajivastaava Marko Törmänen kertoo.

Paratriathlonin maailman cup kauden avaus East Londonissa sunnuntaina 20.3.2016 klo 07.00.  Lisätietoja kilpailusivuilta: http://www.triathlon.org/events/event/2016_buffalo_city_itu_world_paratriathlon_event