Lotvoselle historiallinen tulos kauden päätöskisassa maailman cupissa Portugalissa!

10.10.2020


Erikoinen kausi

Paratriathlonkausi alkoi normaaliin tapaan maaliskuussa Australian Devonportissa, jonka jälkeen kausi on ollut tauolla koronan vuoksi. Tänä viikonloppuna kausi kuitenkin jatkui vielä yhden kisan verran Portugalissa Lissabonin juuressa Alhandrassa.

Podium ja kolmas sija

Sijoitus oli Lotvosen kaikkien aikojen paras ja samalla myös historiallinen Suomen Triathlonille. ”Tavoitteenani oli tänään sijoittua neljän parhaan joukkoon. Yllätyksekseni uintini oli todella heikko ja samalla menetin uinnilla toisen sijan. Onneksi kolmas ja neljäs sija eivät olleet kaukana. Päätin antaa pyörässä kaikkeni ja katsoa mihin se riittää. Pyöräilyn puolivälin jälkeen olin kolmas, mutta neljäs ja viides olivat aivan takanani. Päätin ajaa pyörän loppuun saakka riskillä täysiä toivoen, että saisin kaulaa seuraaviin sijoihin. Vaihtoon tulin kolmantena ja neljäs oli 45s päässä. Juoksu oli alusta saakka nihkeää. Yli 30 asteen helle ja suora auringonpaiste koko juoksun ajan olivat myrkkyä minulle. Viimeiset kaksi kilometria pyrin vain pitämään vauhdin toivoen, etten menetä tajuntaani. Onnekseni myös takana tulevilla oli omat haasteensa ja sain pidettyä eron loppuun saakka”.

Kisapaikalla ollut Lotvosen valmentaja Panu Lieto oli enemmän, kuin tyytyväinen kisaan. ”Suoritus 6/5. Nyt on aika vetää happea, Jussi on lomansa ansainnut”.