Lyhyt mutta sitäkin tehokkaampi kisakausi päättyy lauantaina Tikkakoskella

26.8.2020

Henrik Goesch
Henrik Goesch
Timi Malinen
Timi Malinen

Kolme viikonloppua, viisi suomenmestaruuskisaa

Tikkakoskella ratkotaan tulevana lauantaina Duathlonin Suomen mestaruudet. Kisakausi kestää tänä vuonna vain kolme viikkoa ja sinä aikana saadaan ratkottua viiden lajin mestaruudet. Koronaepidemian vuoksi puolimatkan ja täysmatkan kisat jäävät tältä kesältä väliin.

Henrik Goesch ja Timi Malinen kohtaavat jälleen

Vuoden 2020 Duathlonin suomenmestaruudesta taistelevat tiukimmin matkan viime vuoden voittaja TriathlonSuomen Joona Tuikka, Turun Urheiluliiton Henrik Goesch ja TritathlonSuomen Timi Malinen. Henrik Goesch voitti Vantaalla triathlonin pikamatkan 23 sekuntin erolla Timi Maliseen. Malinen taas voitti Vierumäellä perusmatkan mestaruuden,jonne Goesch ei tähän kisaan osallistunut. Tuikalla ei podium-sijoituksia vielä tällä kaudella ole. Nähtäväksi jää onnistuuko Tuikka uusimaan viime kauden mestaruuden vai siirtyykö valtikka Goeshille tai Maliselle.

Mielenkiintoa lauantaille tuo se, että myös duathlonin erikoismies Koiviston Iskun Jarmo Rissanen on lähtölistalla. Darby Thomas, joka edustaa nykyään SKB Racingia, tekee myös paluun arvokisoihin ja on varmasti potentiaalinen uhka kärkikolmikolle. Samoin kisaan lähtee mukaan moninkertainen maaottelu- ja arvokisajuoksija TT 226 triathlonissa edustava Jarkko Järvenpää. Kaiken kaikkiaan lauantain kisasta on tulossa erittäin mielenkiintoinen, eikä kukaan tule saamaan mitalia helpolla.

Tiina Pohjalaisella mahdollisuus kauden neljänteen kultamitaliin

TriathlonSuomen Tiina Pohjalainen on ollut voittamaton tänä kesänä. Hän on voittanut jo kolme kultamitalia, joista kaksi on tullut henkilökohtaisilla matkoilla ja yksi joukkueviestistä. Pohjalainen on myös lauantain vahvin suosikki kultamitalistiksi. Kovimmat haastajat hänelle löytyvät akselilta Julia Kekkonen (Triathlon Vantaa) ja Astrid Snäll (Turun Urheiluliitto), mikäli Snäll pystyy kisassa juoksemaan ilman selkäkipuja. TriathlonSuomen Aino Luoma saattaa myös haastaa tämän kolmikon ja on näin ollen potentiaalinen mitalisti.