Triathlonliitto käynnistää #kannatusjäsen2020 -kampanjan varmistaakseen nuorten triathlonistien toimintaedellytykset

8.7.2020


Koronavirusepidemia on vaikuttanut maailmanlaajuisesti yhteiskuntaan kuluvana vuonna, ja siitä johtuen myös triathlontapahtumien aikatauluja on muutettu tai niitä on peruttu kokonaan. Suomessa epidemian vaikutukset koskettavat näin ollen niin triathlontapahtumia kuin lajin kattojärjestöä Suomen Triathlonliittoa.

Kilpailutuotot ovat yksi merkittävä tulonlähde lajiliitollemme, ja koska kilpailutapahtumia ei ole voitu järjestää, ei näitä tuottoja myöskään ole tullut. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuakseen triathlonharrastajilla on oltava lisenssi. Kansainvälisten lisenssien määrässä koronavirusepidemian vaikutukset näkyvät hyvin karulla ja konkreettisella tavalla. Viime vuonna kv-lisenssejä myytiin reilusti yli 2300 kappaletta ja tänä vuonna, tällä hetkellä lukema on alle 200 kappaletta, toteaa Triathlonliiton toiminnanjohtaja Kaisa Tamminen.

Ellemme lajiyhteisönä ratkaisukeskeisesti etsi tapoja paikata koronan vaikutuksia, tulee se väistämättä näkymään myös toiminnassamme. Triathlonliitto on viime vuosina satsannut voimakkaasti nuorten valmennusryhmiin, emmekä missään nimessä toivo, että toimintaa jouduttaisiin supistamaan esimerkiksi sieltä. Tästä syystä olemme päättäneet käynnistää kampanjan, johon haastamme kaikki mukaan, Tamminen jatkaa.

#kannatusjäsen2020 -kampanjan, kautta kuka tahansa voi tukea suomalaista triathlonia ostamalla kannatusjäsenyyden, jonka hinta on 20 euroa/vuosi. Kannatusjäsenyyden ostaminen tapahtuu jäsenyyksien ja kilpailulisenssien tapaan SuomiSport -palvelussa. Kaikki kannatusjäsenyyksistä syntyvät tuotot ohjataan nuorten triathlonistien toimintaan. Tuki kohdistuu 11-17-vuotiaiden nuorten leiritykseen sekä lupaavien, 17-23-vuotiaiden urheilijoiden kansainvälisen kilpailutoiminnan tukemiseen.

Liity suomalaisen triathlonin kannatusjäseneksi SuomiSport -palvelussa osoitteessa https://info.suomisport.fi/

Lisätiedot:

Kaisa Tamminen, toiminnanjohtaja +358 401374566 kaisa.tamminen(at)triathlon.fi

Mika Luoto, valmennuspäällikkö +358 503212473 mika.luoto(at)triathlon.fi

 

HUOM! Voit ladata #kannatusjäsen2020- logon ja ohjeet kannatusjäsenyyden ostamiseen alta: