Nuorempien ikäluokkien Suomen Cup saadaan päätökseen huomenna Helsinki City Triathlonissa!

16.8.2019


Nuorten Suomen Cup

Ikäluokkien T/P 11 ja T/P13 Suomen Cupissa on tänä kesänä viisi osakilpailua, joista T/P11 -sarjassa kolmen ja T/P13-sarjassa neljän parhaan sijoituksen pisteet lasketaan mukaan kokonaiskilpailun lopputulokseen. Suomen Cupin aiemmat kisat on käyty Vanajanlinnassa, Vantaalla, Teiskossa ja Virpiniemessä. Huomenna käytävä Helsinki City Triathlon päättää näin ollen Nuorten Suomen Cupin näiden nuorempien ikäluokkien osalta. Kaikken kaikkiaan tähän mennessä nuorempien ikäluokkien Cupissa on pisteille päässyt 73 osallistujaa (38 poikaa ja 35 tyttöä). Mielenkiintoa huomiseen kisaan tuo se, että T11 sarjaa lukuun ottamatta kokonaiskilpailun voittajat selviävät vasta huomisen kisan lopputulosten perusteella.

Pojat 13 v

13-vuotiaiden poikien kokonaisvoitosta taistelevat Hyvinkää Triathlonin Kasper Borremans ja Teisko Triathlonin Johannes Alarotu. Kummallakin pojalla on kaksi ykkössijoitusta kauden aiemmista osakilpailuista ja Kasper on lisäksi ollut kahdesti osakilpailun toinen, joten kokonaiskilpailun voittoon tarvitaan huomenna täydet 13 pistettä! Kokonaiskilpailun pronssista tässä ikäluokassa taistelevat Triathlon Vantaan Eetu Autio, OTC:n Antti Turunen ja René-Peter Vuorio Turun Urheiluliitosta.

Tytöt 13 v

Tyttöjen osalta Suomen Cupin kokonaiskilpailun voitto tullaan ratkaisemaan Turun Urheiluliiton Ella Jokioisen ja Team Manyonen Annika Rantasen välillä. Annikan saldo on tähän saakka ollut vakuuttava, kaksi osakilpailu voittoa ja yksi toinen sija, joten ”peruspäivä” riittää hänelle kokonaiskilpailun voittoon. Kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta kilpailevat Joroisten Sporttiklubin Senja Kuosmanen ja Helsinki Triathlonin Katja Kettunen.

Pojat 11 v

Nuorempien poikien Suomen Cupin kokonaiskilpailun voitto on kahden kauppaa. Triathlon Vantaan Leo Kervinen ja Triathlon Team 226:en Aapeli Karislahti ovat tällä hetkellä Cupin tilastossa sijoilla 1. ja 2. ja vain heillä on mahdollisuus voittaa ikäluokkansa Suomen Cup tänä vuonna. Niin ikään Triathlon Vantaata edustava Roope Palsio löytyy tällä hetkellä sijalta 3. ja nähtäväksi jää onnistuuko hän pitämään sijoituksensa myös Suomen Cupin kokonaiskilpailussa.

Tytöt 11 v

Hyvinkää Triathlonin Lotte Borremans on ollut pitelemätön tänä kesänä T11 sarjassa. Koska T11-sarjassa yhteistuloksiin lasketaan kolme parasta tulosta ja Lotte on voittanut jo kolme osakilpailua, tulee hän voittamaan T11 Suomen Cupin 2019. T11 sarjan seuraavista sijoista kilpailevat triVaTeamin Vilma Koivula,Sofia Hämäläinen ja Minttu Meskanen sekä Teisko Triathlonia edustava Hertta Pitkänen.

KISAN LÄHTÖLISTAT JA AIKATAULUT